Zware mishandeling Laan van NOI: herkent u de daders?

Op verzoek van de politie zijn de foto’s na de arrestatie van de verdachten op 9 februari 2016 van deze pagina verwijderd.

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende bericht
Vier mannen worden gezocht voor een zware mishandeling in Den Haag. Het ging er daarbij zo heftig aan toe, dat het slachtoffer zoals het er nu naar uit ziet blijvende schade aan zijn oog heeft opgelopen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving
Station Den Haag Laan van Nieuw Oost-Indië is een gecombineerd trein- en Randstadrailstation. Je kunt vanaf daar alle kanten op. Op zondag 8 november rond 15.30 uur is een 25-jarige man op het station. De man is bij zijn vriendin in Den Haag geweest en is op weg naar huis in Rotterdam. Hij zit hier aan het eind van perron 2 te wachten op lijn E. Op het andere perron ziet hij een man lopen die aan het bellen is. Hij loopt te schreeuwen en heeft blijkbaar ruzie met de persoon aan de andere kant van de lijn.

De man besteedt er verder geen aandacht aan. Op het perron staat ook een vrouw die iets naar de bellende man roept. De vrouw loopt daarna weg en de 25-jarige man ziet dan dat de bellende en ruziënde man aan de overkant naar iets aan het zoeken is, door het hek heen. Dat blijkt een steen te zijn, want voor hij het weet wordt die steen zijn kant op gegooid, gevolgd door nog een aantal stenen.

In ieder geval één van de stenen vliegt tegen de glazen ruit aan waar de man tegenaan zit en de glassplinters komen tegen zijn hoofd en zijn oog. Hij roept naar de overkant dat de man normaal moet doen omdat hij hem niets heeft gedaan. Intussen komt de metro naar Rotterdam aan op het station. Op dat moment komt de stenengooier de trap op rennen, samen met nog 3 anderen.

De groep begint het slachtoffer meteen te slaan en te schoppen. Hij wordt op de grond gegooid en ook dan nog wordt hij geslagen en geschopt. Het gaat er ontzettend hard aan toe. Zo hard, dat de man zelfs even bewusteloos raakt. Als hij bijkomt, loopt de groep belagers weg.

De mishandeling is zo heftig geweest, dat er is besloten om de beelden daarvan niet te laten zien. Wel zijn er duidelijke beelden van de verdachten op het moment dat ze bij het slachtoffer vandaan lopen en de trap af gaan.

Vragen
De districtsrecherche Den Haag West onderzoekt deze zware mishandeling. De mishandeling was zondag 8 november rond 15.30 uur op het Randstadrailstation Laan van NOI, op perron 2 waar lijn E richting Rotterdam vertrekt. Iedereen die daar toen was en iets heeft gezien, en nog niet met de politie heeft gesproken, wordt met klem verzocht om contact met de recherche op te nemen. Er hebben meerdere mensen in de metro gezeten en op het perron gelopen. Mogelijk heeft iemand iets gezien van het gooien van de stenen voorafgaand aan de mishandeling of de aanleiding van het incident.

Kent of herkent u één of meerdere verdachten of heeft u die zondagmiddag iets gezien dat voor de recherche van belang kan zijn, neem dan contact op via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.