Yellofox schenkt Spaarwaterveld wereldprimeur

Yellofox schenkt Spaarwaterveld wereldprimeur

Met een zeer enthousiast ontvangen optreden op het Spaarwaterveld luidde Yellofox de zomervakantie in. Op zondag 11 september keert de muziek terug in Bezuidenhout met een openluchtconcert van de Leaseband.

Dat het concert van Yellofox op zondag 10 juli bijzonder ging worden, bleek al toen de soundcheck kinderen op het Spaarwaterveld plotseling van het spelen hield. Vanaf het moment dat Jorieke de Vet (cello, banjo en zang), Marc Mosmans (songwriter, gitaar en zang) en Ronald de Jong (staande bas) echt openden met hun single Captain Train, raakte de muziek ook bij het volwassen publiek direct de juiste snaar. Yellofox bestaat pas twee jaar, maar de Bezuidenhoutse muziekaficionado’s ontvingen hun zelf gecomponeerde staaltjes van bluegrass, country, americana en pop met een doorgaans voor eeuwenoude hits bewaard enthousiasme. Taking My Time, Wake up, Homesick (“een nummer over vroegâh”), Moving On, het repertoire van Yellofox kreeg deze zondag in het park de handen op elkaar en het samenspel van cello en gitaar zorgde zo nu en dan voor kippenvel.

Forever Young

Na de traditionele ijscopauze bleven De Vet, Mosmans en De Jong hun gehoor aan hun plek gekluisterd houden. Inhakend op hun aanstaande reis naar de Verenigde Staten nam de band met het nummer New York het publiek mee naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Vervolgens werd het Spaarwaterveld ook nog verwend met een wereldprimeur: de nieuwe single Forever Young. Na een dankbaar ontvangen toegift waren er bloemen voor de band van Karin Krens van de werkgroep Muziek in Bezuidenhout, die Yellofox in de toekomst groot ziet worden. Vóór de goed denkbare doorbraak in de States, zegde de band toe volgend jaar graag nog eens op het Spaarwaterveld op te treden.