Yellofox brengt op Spaarwaterveld zelfs vogels aan het zingen

Een geïnspireerd optreden van Yellofox vormde afgelopen zondag een memorabele afsluiting van het festivalseizoen in Bezuidenhout. De muziekliefhebbers op het Spaarwaterveld reageerden enthousiast op de exclusieve preview van Yellofox’ splinternieuwe album For the Dreamers.

Als ontdekking van voorzitter Karin Krens heeft Yellofox een bijzondere band met Muziek in Bezuidenhout. Na een eerste openluchtconcert op het Spaarwaterveld vorig jaar verleidde zij de groep direct tot een comeback. Karin Krens zou het zelf niet meer meemaken, want drie dagen voor het optreden overleed zij aan een ongeneeslijke ziekte. Uiteraard werd daarbij stilgestaan.
Vervolgens bracht de muziek van Yellofox de gemoederen in beweging. Op de drempel van een promotietour voor hun tweede album brachten Marc Mosmans (gitaar, zang), Jorieke de Vet (cello, banjo, zang) en Pauline de Vet (viool, xylofoon, zang) onder meer verschillende nummers van die nieuwe boreling ten gehore. Album-opener New York, Please Wake Up, Seasons en For the Dreamers raakten direct een gevoelige snaar, net als vroeger werk als The War en Homesick (“Was ik maar weer jong en in een Messi-shirt aan het voetballen.”).
Van de mogelijkheid om For the dreamers al aan te schaffen, werd in de pauze gretig gebruik gemaakt. Dat Yellofox in Bezuidenhout snel nieuwe fans wint, bleek uit het feit dat er aan het eind van het concert meer nieuwsgierigen zaten en stonden dan bij de start. Zij reageerden enthousiast op ‘gouwe ouwen’ en nieuw materiaal, zoals Captain Train, Taking My  Time (dat het album niet haalde), On Mars en Malibu Day, de nieuwe single met de potentie om uit te groeien tot een hit. Als de concertbezoekers al niet overtuigd zouden zijn van het muzikale kunnen van Yellofox, dan vormde de spontane respons van de vogels op het Spaarwaterveld op de oproep om mee te zingen een welluidend bewijs.
Foto Hans Dekker
Meer foto’s? Kijk op instagram of Facebook van Bezuidenhout