Workshop Maak je eigen zonnestelsel voor kinderen (8+)

Op donderdagmiddag 16 november hebben wij van 15:30-16:30 uur een leuke (historische ) activiteit voor kinderen (8+) over landgoederen, Christiaan Huygens en uitvindingen in samenwerking met het Historisch Informatie Punt (HIP).
Als verwerking daarbij wordt een eigen zonnestelsel gemaakt.

Landgoederen: Buitenhuis Hofwijck, Christiaan Huygens en…maak je eigen zonnestelsel! (8+)
Kom op donderdag 16 november om 15.30 uur naar het Historisch Informatiepunt (HIP) in Bibliotheek Haagse Hout. Samen ontdekken wij meer over landgoederen, Christiaan Huygens en zijn uitvindingen, de ruimte én knutselen wij ons eigen zonnestelstel!

Christiaan Huygens werd geboren in Den Haag en was vaak met zijn familie in het buitenhuis Hofwijck in Voorburg. Zijn vader, Constantijn Huygens, was een beroemde dichter en bovendien secretaris van twee prinsen van Oranje. Constantijn noemde Christiaan altijd “mijn kleine Archimedes”. Archimedes was een bekende geleerde, later werd Christiaan inderdaad een bekende geleerde. Hij was de uitvinder van de beste sterrenkijker en de beste klok van zijn tijd. Ook ontdekte hij de baan om Saturnus. Maar wat we nog altijd niet weten, is er nog ergens anders leven? Christiaan Huygens dacht van wel en schreef dat op in zijn beroemde boek, de Cosmotheoros.

Deze activiteit is gratis; reserveren wel noodzakelijk; telefoonnummer: 070 353 75 50
E-mail: haagsehout@bibliotheekdenhaag.nl
Adres: Theresiastraat 195.