VVD: Sloop ministerie van Buitenlandse Zaken

Bron: Algemeen Dagblad

Gooi het ministerie van Buitenlandse Zaken plat. Daarvoor pleit de VVD in de Haagse gemeenteraad. Het ministerie naast het Centraal Station in Den Haag komt binnenkort leeg te staan als de ambtenaren verhuizen naar nieuwbouw.
Ook een aantal leegstaande rijksgebouwen in de Internationale Zone mag van de VVD-fractie ‘door de sloopkogel worden getroffen’.

De sloop is nodig, vindt de partij, omdat er veel te veel kantoorpanden leegstaan in Den Haag. Het gevolg is dat buurten verloederen en de vierkante meters niks meer waard zijn, betogen de liberalen.

Pleidooi
Om de Haagse bedrijfsvastgoedmarkt weer gezond te krijgen, is het nodig om overtollige gebouwen af te breken, vindt de VVD. ‘Er zijn simpelweg te veel kantoren. Sloop zou dus lucht brengen en transformatie van de overblijvende kantoren dichterbij brengen’, schrijven VVD-gemeenteraadsleden Frans de Graaf en Martin Wörsdörfer in hun pleidooi voor afbraak.

De gemeente Den Haag heeft met het rijk afgesproken dat rijkspanden geleidelijk worden verkocht. Daarmee wordt de markt niet ineens overvoerd. Dat klinkt verstandig, aldus de VVD. ‘Maar creëert die situatie geen langdurige wurggreep?’