Vrijmarkt Koninginnedag weer op Spaarwaterveld

Muzikale optocht drumband
DEN HAAG -Op vrijdag 30 april organiseert het Wijkberaad Bezuidenhout alweer voor het zevende achtereenvolgende jaar de grote jaarlijkse vrijmarkt op het Spaarwaterveld aan de Theresiastraat. Tussen 9.00 uur en 10.00 uur zal een drumband dit evenement feestelijke aankondigen met een muzikale optocht door de wijk.

Daarna is het van 10.00 uur tot 14.00 uur voor kopers en verkopers, jong en oud, mogelijk aan de vrijmarkt deel te nemen. De toegang is voor iedereen gratis. Ervaring heeft inmiddels uitgewezen dat er ‘voor een appel en een ei’ op deze plek nog steeds leuke koopjes zijn te halen.

Daarnaast is er van alles te doen. Zo kan de jeugd zich, al dan niet geschminkt, uitleven op het springkussen of de boogschietbaan. Krachten kunnen gemeten worden bij het jumbo hamerspel en voor de allerkleinsten behoort pony-rijden tot de mogelijkheid. Voor de vrolijke noot zal Skippy de clown om 11.30 zijn opwachting maken en goochelaar Roberto heeft om 13.00 uur vast nog wel wat bijzondere trucs in huis. De wat ouderen worden ook niet vergeten. Van 10.30 tot 11.30 geeft de volksdansvereniging een demonstratie en van 12.00 tot 12.30 valt het Oriëntaals dansen te bewonderen. Natuurlijk is het wijkberaad zélf met een stand aanwezig voor alle informatie voor, over en uit en de wijk. Op het gezellige terras kan men met een hapje en een drankje genieten van alle bedrijvigheid en de kinderen zullen getrakteerd worden op iets lekkers.

Degene die gebruik willen maken van de vrijmarkt om overtollige spullen tegen een leuk prijsje van de hand te doen, kunnen vanaf 8.00 uur gratis hun ‘verkoopkleedje’ inrichten. Deze vrijmarkt is echter nadrukkelijk niet bedoeld voor handelaren of de verkoop van partijgoederen. Ook mogen er geen eet- en drinkwaren verkocht worden en is het terrein verboden voor honden en auto’s.