Voorjaarsbloeiers en hun b(l)oeiende verhalen in het Haagse Bos

Het Haagse Bos is beroemd om de voorjaarsbloeiers, ook wel stinsenflora genoemd. Bosanemonen en wilde hyacint vormen in april een prachtig kleurrijk tapijt in het bos. Deze en andere vroegbloeiers zijn ooit door de rijke elite vanuit verre oorden naar hun landgoederen verplaatst. Zo ook in het Haagse Bos.
Op 23 april 2018 kun je in het Haagse Bos met boswachter Jenny van Leeuwen mee op StinsenSafari. De boswachter vertelt onderweg alles over de rijke geschiedenis van dit historische stadsbos en over de mythische verhalen van de voorjaarsbloeiers. Ga mee en verwonder je over de pracht en praal van dit stadsbos!

Deze excursies worden gehouden speciaal in verband met het 5000-soortenjaar in Nationaal Park Hollandse Duinen, waarvan het Haagse Bos onderdeel is.

StinsenSafari in het Haagse Bos: voorjaarsbloeiers en hun b(l)oeiende verhalen
Datum: maandag 23 april
Tijd:  19.00 tot 21.00 uur
Tip: Trek goede wandelschoenen aan!
Plaats: verzamelen bij de entree van het Haagse Bos, aan de Boslaan in Den Haag, schuin achter de Malietoren
Kosten: €7,50
Aanmelden verplicht: via j.leeuwen@staatsbosbeheer.nl

Ook de KNNV organiseert een StinsenSafari. Op zondag 22 april 2018 van 14.00 tot 16.00 uur kun je in het Haagse Bos met een natuurgids van de KNNV mee. De gids vertelt onderweg over de geschiedenis van deze vroegbloeiende knolgewassen en andere wetenswaardigheden. Verzamelen bij de entree van het Haagse Bos aan de Boslaan, schuin achter de Malietoren. Gratis deelname. Aanmelding wel verplicht via https://www.knnv.nl/den-haag/