Vijf tips over gevluchte moordenaar

DEN HAAG – Vijf tips heeft het Openbaar Ministerie (OM) sinds dinsdagavond binnengekregen ove Remond Proveniers, de man die is veroordeeld voor de moord op Victor ‘t Hooft. Dinsdag werd zijn foto getoond op de nationale televisie.
In een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht deed het OM een oproep om uit te kijken naar Proveniers. Volgens het OM is Proveniers gewelddadig en vuurwapengevaarlijk. Mensen moeten hem dus niet zelf benaderen. Op de website van de politie is een volledig signalement te vinden.
De hoofdofficier van justitie heeft Proveniers zaterdag op de nationale opsporingslijst gezet.

Spoorloos
Twee weken geleden werd Proveniers veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op vastgoedhandelaar Victor ‘t Hooft. Hij was niet bij de uitspraak aanwezig en is sindsdien spoorloos. Volgens het OM wist hij dat hij direct na zijn veroordeling zou worden aangehouden. Proveniers’ advocaat Jan-Hein Kuijpers kan daar in verband met zijn beroepsgeheim niets over zeggen.
Victor ‘t Hooft werd op 7 november 2007 doodgeschoten in de tuin van zijn huis aan de Bezuidenhoutseweg. Proveniers heeft altijd ontkend iets met de zaak te maken te hebben. Zijn advocaat liet direct na het hoger beroep weten in cassatie te gaan tegen de uitspraak.