Vijf Bezuidenhoutse bedrijven delen samen zakelijke auto’s

Zakelijke auto’s met elkaar delen, vijf bedrijven in het Beatrixkwartier doen het sinds kort. Dit moet de oplossing worden van twee problemen: klimaatverandering en filerijden naar en in de binnenstad.

Aan het project doen mee: ingenieursbureau CB&I, pensioen- en vermogensbeheerder MN, verzekeraar Nationale Nederlanden, postbedrijf PostNL en kantoorruimteverhuurder WTC. Zes auto’s delen ze, waaronder tweemaal een BMW i3 en tweemaal een Smart ForFour Electric Drive. De gebruikers hoeven niet te hannesen met sleutels: de auto’s zijn te openen en te starten met een smartphone.

Afspraken buiten de deur
Helemaal zonder auto kunnen de werknemers niet; vaak hebben ze er een nodig voor afspraken buiten de deur. Maar nu kan iedereen – of in ieder geval een deel, het project is nog klein – gewoon de fiets of het ov pakken. Want voor die afspraken buiten de deur is er immers de deelauto.

Dit alles is niet alleen beter voor het milieu, het is ook beter voor de bereikbaarheid van de stad. Het centrumdeel waar de vijf bedrijven zich bevinden, het Beatrixkwartier, is tijdens de spits vaak lastig te bereiken. Zo druk is het in en naar gebied.

Het autodeelproject wordt ondersteund door Bereikbaar Haaglanden, een initiatief van onder andere VNO-NCW en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.