Verwarring over Versmarkt-concept Hoogvliet

Bron: Out of homeshops.nl

DEN HAAG – Hoogvliet opent geen Hoogvliet Versmarkt in Den Haag. Aan de Theresiastraat in de hofstad komt een reguliere Hoogvliet met Versmarkt-elementen.

Toen Hoogvliet eind vorig jaar aankondigde de Versmarkt in Hendrik Ido ambacht te gaan sluiten, meldde het bedrijf ook dat het in Den Haag een nieuwe winkel zou openen volgens het versmarktconcept. Het gaat hier echter niet om een Versmarkt zoals wij eerder wel schreven. “Er is nooit sprake geweest van een Versmarkt. Het is een supermarkt met beproefde concepten vanuit de Versmarkt”, zegt woordvoerder Anneke van Kempen tegen Levensmiddelenkrant.

Parkeergelegenheid
Op dit moment zijn bij Hoogvliet alle pijlen gericht op de verbouwing van de Hoogvliet in Den Haag die in april zijn deuren zal openen. Er staat nog geen datum vast. In het monumentale pand aan de drukke straat met weinig parkeergelegenheid, opent de formule straks een winkel van 1500 vierkante meter. Het gaat naar eigen zeggen om een ‘frisse, modern ingerichte Hoogvliet-supermarkt’.

Authenticiteit
Naast het reguliere assortiment worden diverse elementen uit de Hoogvliet Versmarkt meegenomen, zoals het zelf branden van noten, het maken van verse pizza’s, salades en vers belegde broodjes. Ook is er een yoghurttap aanwezig in de winkel.
Bijzonder is dat de gekochte maaltijden en snacks direct genuttigd kunnen worden op de speciaal daarvoor ontwikkelde balustrade met uitzicht over de winkel. “Deze supermarkt leent zich uitstekend voor deze elementen”, zegt de woordvoerder.
Hoogvliet wil de authenticiteit van het historische pand, de monumentale waarde, zoveel mogelijk behouden en
heeft dit als uitgangspunt meegenomen in de architectuur van de winkel.

Afscheid
Of Hoogvliet de Versmarkt-elementen naar meer supermarkten gaat uitrollen kan de formule nog niet zeggen. Het is in elk geval niet zo dat de formule afscheid neemt van Hoogvliet Versmarkt. “Dit concept is nog steeds in ontwikkeling”, aldus Van Kempen.