Verhalen van lief en leed wijken niet voor code oranje

Het Spaarwaterveld onderscheidt zich in toenemende mate als concertpodium. Terwijl code oranje elders festivals onmogelijk maakte, vertolkten zanger Remco van de Weerd en gitarist Richard Marsden hun verhalen van lief en leed zondag gewoon binnen de Bezuidenhut in plaats van buiten op het terras. 
Remco van de Weerd en Richard Marsden bundelden in Bezuidenhout hun muzikale krachten, brachten samen de cd Verhalen van Lief en Leed uit en bekoorden met hun luisterliedjes tal van wijkgenoten op de laatste Pareldag. Een openluchtconcert op het Spaarwaterveld was een logisch vervolg. Toen donkere wolken zich samenpakten boven het terras van de Bezuidenhut, werd besloten het concert veiligheidshalve naar binnen te verplaatsen.

In een door enkele tientallen muziekliefhebbers volledig gevulde ‘huiskamer’, kwam het repertoire van Remco en Richard goed tot zijn recht. Remco van de Weerd is door Liesbeth List gestimuleerd om te gaan zingen. Hij vertolkte in de Bezuidenhut dan ook een viertal nummers die hij kent van haar vertolkingen, zoals Zonder woorden en Heb het leven lief. Ook andere persoonlijke favorieten liet hij de revu passeren: Benny Neyman (15 Jaar, Home I’ll Be), Herman van Veen (Te hooi en te gras, Weet je nog) en als verzoeknummer Ik geloof van Boudewijn de Groot. Richard Marsden bracht met zijn voorkeur voor Engelse folk songs onder meer Streets of London van Ralph McTell in. Remco en Richard hoefden geen moeite te doen om hun enthousiaste gehoor te bewegen tot een puik staaltje community singing. Een volgend optreden in Haagse Hout staat gepland voor zaterdagavond 16 september in Podium Noord.

Na een zomerpauze worden de concerten op het Spaarwaterveld hervat op zondag 27 augustus met een veelbelovend optreden van multi-instrumentaliste Pauline de Vet met haar muziekvrienden Ilse Roskam (accordeon) en troubadour Paul Cherryseed.

Foto: Hans Dekker