Uitgaansgroep Haagse Hout: Modeshow uit de oudheid

Vrijdag 27 januari is Drs. Diana de Wild weer present in BC Bezuidenhout voor de lezing: “Een heel oude modeshow”.

Mensen dragen al meer dan 8000 jaar kleding van linnen of wol. Textiel maken, meestal de taak van vrouwen, was een enorm karwei: het schaap moest worden geschoren of er moest vlas worden verbouwd om linnen van te maken.

Daarna werden de wol of het vlas met de hand gesponnen (een langdradig karwei) en geweven op een groot weefgetouw. Textiel was na al dit werk kostbaar. Het werd nog duurder als het geverfd werd met purper, waardoor het een heldere paarse kleur kreeg.

De kleding zag er in elke cultuur anders uit: Egyptenaren hadden vooral witte kleding, Grieken en Romeinen droegen vaak gekleurde kleding. Diana showt tijdens deze lezing de kleding van de oude Egyptenaren, de oude Romeinen en de Minoërs, die op Kreta woonden. De Minoïsche vrouwen hadden heel bijzondere kleding, die we nu met goed fatsoen niet meer kunnen dragen: hun jurken lieten de borsten helemaal bloot.

De lezing begint om 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur. Na afloop blijven we nog even napraten bij een hapje en een drankje.
De activiteit eindigt om ca. 16.30 uur. Toegangsprijs: € 6,-. Kaarten verkrijgbaar op eerde genoemde tijdstippen.

Voor meer informatie over de uitgaansgroep klik hier.