Uitgaansgroep Haagse Hout: Bezoek aan het Prinsenhof in Delft

Woensdag 22 februari gaan we op museumbezoek; deze maand naar het Prinsenhof in Delft, waar een expositie is van Theo Jansen, momenteel een van de meest invloedrijke Nederlandse kunstenaars; zijn strandbeesten gaan de hele wereld over. In Museum Prinsenhof Delft komen ze thuis, terug in de stad waar Theo’s fascinatie voor de pvc-buis ontstond.

mengesteld, neemt u stap voor stap mee in zijn experimenteerdrift en fantasie. De eerste zaal is, zoals Jansen het omschrijft, een brainwash, nodig om je compleet onder te dompelen in zijn wereld van cellen, gewrichten, wiskundige formules en genetische codes. In de zalen die volgen, is ook – voor het eerst! – aandacht voor de verkennende stappen die leidden tot de strandbeesten, zoals de verfmachine en de UFO. De tentoonstelling eindigt in de Reanimatiekamer, waar dagelijks enkele dieren kortstondig tot leven worden gewekt.

Een heel bijzondere expositie van een bijzondere kunstenaar. Zijn wandelende “strandbeesten” (zie foto op deze convocatie) heeft u wellicht wel eens op TV gezien.

We komen om 10.30 uur bij elkaar in de hal van Den Haag Centraal bij Bruna. Uiteraard gaan we samen koffiedrinken en, als u dat wilt, samen lunchen. Entreeprijs museum: € 12,-; MK gratis (geen toeslagen). Wilt u meegaan bel dan even met Joep op nummer 070–3280369. Uiteraard gaan we koffie drinken en desgewenst samen lunchen.