Transistors brengen Spaarwaterveld weer aan het swingen

Transistors brengen Spaarwaterveld weer aan het swingen

Op zondag 22 mei worden de gratis openluchtconcerten op het Spaarwaterveld hervat met een swingend optreden van de Bezuidenhoutse coverband The Transistors. De groep neemt het publiek mee naar de gouden muziekjaren van de vorige eeuw.

De werkgroep Muziek in Bezuidenhout viert dit jaar het eerste lustrum van de concerten op het Spaarwaterveld. Vanaf 2017 treden muzikanten met wortels in Bezuidenhout tijdens de festivalmaanden op voor hun wijkgenoten op het terras voor de Bezuidenhut. Dat er veel muziek in de wijk zit, blijkt uit de grote variëteit van het tot nu toe gebodene: van jazz, pop en rock tot luisterliedjes, strijkers en op harp begeleide sprookjes.

Dit jaar bijten The Transistors op 22 mei het spits af. De band bestaat uit Alistair van Heezik (zang, toetsen), Matthijs Vrolijks (bas), Derek Jong (sologitaar, zang), Dave Kuipers (drums) en Mark Tijs (ritmegitaar, zang). Zij spelen muziek uit de jaren 60 (Beatles, Kinks, Monkees) en maken ook uitstapjes naar country en rock. Vier jaar terug bracht de band op het Spaarwaterveld al eens de heupen in beweging. Filmpjes van hun optredens vind je hier: www.thetransistors.nl/live

De concerten vinden steeds plaats op zondagmiddagen van 14.00 tot 15.15 uur en iedereen is gratis welkom. De volgende data om vrij te houden zijn 12 juni, 26 juni en 10 juli.