Ton Jenner opent nieuw festivalseizoen

Op zondag 28 mei 2023 start met het aanbreken van de lente ook het nieuwe festivalseizoen van Muziek in Bezuidenhout. Met liefst zes openluchtconcerten op het Spaarwaterveld gaat dit jaar het dak van de Bezuidenhut. Singer-songwriter Ton Jenner opent het bal op deze lente-zondag. Vanaf 14.00 uur is het genieten bij de hut op het Spaarwaterveld.

Liedjes over leven en beleven

Ton Jenner is geboren en getogen in Bezuidenhout. Hij begon al op het toenmalige Thorbecke Lyceum met muziek maken, zowel met klasgenoten als solo. Als singer-songwriter pur sang schrijft en speelt Jenner zijn eigen pop/Americana-nummers over leven en beleven, met een persoonlijk tintje en soms een rauw randje. Op het podium wordt hij ondersteund door percussioniste Joyce Woldendorp. In zijn eigen Palmwood-studio neemt Jenner niet alleen zijn eigen muziek op, maar ook die van andere singer-songwriters en akoestische bands. Voor een voorproefje, luister alvast naar een varia van liedjes: youtube.com/tonjenner.

Nieuw seizoen Muziek in Bezuidenhout

Bewoners in het Bezuidenhout ontmoeten elkaar met muziek. Vanaf 2017 treden muzikanten met wortels in Bezuidenhout tijdens de festivalmaanden op voor hun wijkgenoten op het terras voor de Bezuidenhut. Dat er veel muziek in de wijk zit, blijkt uit de grote variëteit van het tot nu toe gebodene: van jazz, pop en rock tot luisterliedjes, strijkers en op harp begeleide sprookjes. Ook dit jaar is een nieuwe serie van concerten te beluisteren met muziekparels uit het Bezuidenhout. Meer over de programmering lees je op onze website (bezuidenhout.nl/category/muziek-in-bezuidenhout). En we brengen je op de hoogte via deze nieuwsbrief.

Ook meespelen?

Ben je een musicus uit Bezuidenhout en wil je een concert geven? Dan komt de werkgroep graag met je in contact. Gelet op de variatie in het programma zijn we op zoek naar musici in de genres (licht) klassiek en wereldmuziek (bijvoorbeeld Marokkaans, Flamenco, Caribisch of Klezmer). Heb je zelf belangstelling of ken je muzikale vrienden uit Bezuidenhout? Mail dan naar muziek@bezuidenhout.nl.