Stevige gele vuilniszakken tegen meeuwenoverlast ophalen

De gemeente stelt weer gratis gele vuilniszakken beschikbaar. Meeuwen kunnen deze extra stevige vuilniszakken minder makkelijk kapot maken dan de gewone grijze vuilniszakken. Zo komt er minder zwerfvuil op straat. Van 1 maart tot 1 november kunt u de gele vuilniszakken ophalen op verschillende plekken in de stad.

De gele vuilniszakken zijn beschikbaar voor wijken waar het huisvuil nog in vuilniszakken wordt opgehaald. Meeuwen en andere dieren maken de gewone grijze vuilniszakken kapot waardoor er rommel op straat komt. Van maart tot en met september hebben de meeuwen nesten met jongen en is de overlast door kapotte vuilniszakken extra groot. Daarom kunt u in deze periode de extra stevige gele zakken gratis ophalen.

Om overlast te voorkomen is het aan te raden om de zakken goed dicht te binden. En ze pas aan de stoeprand te zetten op de dag dat het huisvuil wordt opgehaald.

Ophaalpunten gele vuilniszakken

Bezuidenhouters kunnen de gele vuilniszakken ophalen op de volgende locaties:

  • Bibliotheek Haagse Hout – Theresiastraat 195
  • Stadsboerderij Reigershof – Reigersbergenweg 280
  • Wijk- en Dienstencentrum – Johannes Camphuijsstraat 25

Helpt u mee?

Het is belangrijk dat inwoners, bedrijven en bezoekers meehelpen om de overlast door meeuwen tegen te gaan. Door de extra stevige gele vuilniszakken en de tips te gebruiken kunt u helpen.

Zie daarvoor ook meeuwenoverlast beperken (Gemeente Den Haag).

Melden meeuwenoverlast

Meeuwen zijn beschermd. De gemeente Den Haag kan daarom op dit moment niet ingrijpen om de overlast te verminderen. De gemeente onderzoekt wel de mogelijkheid om in de toekomst in te kunnen grijpen.

Hiervoor is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van de locaties en de soort overlast die de meeuwen veroorzaken.

Meeuwenoverlast melden »