Steeds meer bekend over de moord in de Van Riebeekstraat

De politie heeft inmiddels bevestigt dat het slachtoffer van de schietpartij van afgelopen woensdag de 52-jarige Ahmad Mola Nissi is.  Hij was leider van de Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz (ASMLA). Die beweging strijdt voor de onafhankelijkheid van Ahwaz, een gedeelte van Iran. De Arab Struggle Movement werd in 1999 opgericht door Nissi en zou een groep zijn van Arabische nationalistische opstandelingen.

Naar verluid is het slachtoffer drie keer in zijn hoofd geschoten. Volgens anderen was het niet de eerste aanslag op hem. Ook werd al gesuggereerd dat Iran achter deze moord zit. Daarmee lijkt het te gaan om een liquidatie.

De politie heeft na de schietpartij iemand aangehouden. Volgens een buurtbewoner wees een zoon van het slachtoffer de man aan. Hij rende weg toen agenten hem wilden benaderen. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Zijn betrokkenheid bij de schietpartij wordt door de recherche onderzocht.

Extra begeleiding voor geschrokken buurtbewoners na schietpartij
Bewoners en omwonenden van de Jan van Riebeekstraat krijgen hulp aangeboden. Gisteren vond er een bijeenkomst plaats in wijkcentrum Bezuidenhout-West, waarbij hulpverleners, de wijkagent en burgemeester Pauline Krikke aanwezig waren. Ook komend weekend is het centrum geopend voor wie behoefte heeft aan een gesprek.