Staatsbosbeheer asfalteert fietspad rond Paleis Huis ten Bosch

Staatsbosbeheer gaat het drukke fietspad langs Paleis Huis ten Bosch in het Haagse Bos opknappen. Door het intensieve gebruik wordt dit fietspad zo zwaar belast dat er schade is ontstaan in de vorm van kuilen en gaten. Vele fietsers ervaren hiervan overlast en maken daarvan melding. Gelukkig kan Staatsbosbeheer nu gehoor geven aan deze meldingen en het fietspad opknappen. Om te voorkomen dat dit fietspad op korte termijn weer beschadigt, krijgt het een asfaltverharding in plaats van halfverharding.

Topdrukte
Op het fietspad langs Paleis Huis ten Bosch is het elke dag een komen en gaan van wandelaars en fietsers. Niet alleen bezoekers die even aan de drukte van de stad willen ontsnappen, maar ook forensen die twee keer per dag het Haagse bos op de fiets doorkruisen op weg van en naar het werk. Staatsbosbeheer vindt het belangrijk dat alle gebruikers van het fietspad een aangenaam bezoek aan het bos ervaren. Het opknappen van het fietspad is een langgekoesterde wens van de gebruikers van het pad en van Staatsbosbeheer.

Werkzaamheden
Staatsbosbeheer kiest op deze plek voor asfalt, terwijl op andere plekken in het bos een half-verharding volstaat. Dit fietspad wordt zwaar belast en dus is asfalt juist op deze plek de beste optie om de belasting te kunnen dragen. Om toch een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te krijgen, wordt een rode kleur asfalt gebruikt. In de tweede helft van november vinden de werkzaamheden plaats, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het fietspad wordt dan enkele dagen volledig afgesloten. De omleiding staat duidelijk met borden aangegeven. Wij vragen uw begrip voor de mogelijke overlast.

Haagse Bos fietspad_kuilen