Side by Side: Orkest van de Achttiende Eeuw met studenten van het Koninklijk Conservatorium

Vrijdag 12 mei 2017 | 20.15 uur
Arnold Schönbergzaal | Koninklijk Conservatorium Den Haag

Felix Mendelssohn
Overture Hebrides
Vioolconcert in E mineur Opus 64
Overture Midsummer Night’s Dream
Symfonie no. 5 in D mineur Opus 107 Reformation

Kenneth Montgomery Dirigent

Een meesterwerk. Een wereldberoemd orkest. Jonge talenten. Die bijzondere combinatie is op 12 mei in Den Haag te zien!
Kom ook en geniet van de uitvoering van Mendelssohns Vioolconcert en Symfonie no. 5 door het Orkest van de Achttiende Eeuw samen met de nieuwe generatie musici van het Koninklijk Conservatorium (KC). Onder leiding van de gerenommeerde Britse dirigent Kenneth Montgomery nemen de musici u mee in het muzikale verhaal van Mendelssohn.

Side by Side
‘Side by Side’ is de vierde editie van de succesvolle jaarlijkse concertreeks waarbij de topmusici van het Orkest van de Achttiende Eeuw hun krachten bundelen met die van de studenten van het KC.
Dit jaar gaat het extra grootse orkest een nieuw avontuur aan met de uitvoering van Mendelssohns Vioolconcert en Symfonie no. 5. Omdat dit uitdagende repertoire doorgaans het terrein van klassieke musici is, stelt de uitvoering ervan op historische instrumenten technisch gezien hoge eisen aan musici in de oude muziek. Juist hierin hebben de topmusici van het Orkest van de Achttiende Eeuw een sterkte reputatie opgebouwd. In ‘Side by Side’ dragen zij deze expertise over op de nieuwe generatie musici van het KC.

Beleef het mee de komende vijf jaar
‘Side by Side’ vindt zijn oorsprong in het allerlaatste concert in het leven van wijlen maestro Frans Brüggen. In 2014 dirigeerde hij hoogtepunten uit Les Indes galantes van Jean Philippe Rameau voor zijn eigen Orkest van de Achttiende Eeuw vermengd met evenzoveel studenten van het KC. Het bleek het begin van een uitzonderlijke nieuwe samenwerking te zijn. The rest is history: het succes van de concerten van de afgelopen drie jaar was aanleiding voor het Orkest van de Achttiende Eeuw en het KC een samenwerking aan te gaan voor de komende vijf jaar.

Toegangskaarten
Bestel hier online uw kaarten

Voor meer over het Koninklijk Conservatorium en de locatie zie de website.