Aanmelden: Op- en afbouw schaatsbaan

Om te kunnen schaatsen, moet de schaatsbaan eerst worden opgebouwd. Alle hulp is welkom en noodzakelijk. We zoeken sterke sjouwers (mannen en vrouwen). Want: vele handen maken licht werk!

Help je mee? Meld je hieronder aan voor op- en/of afbouw:

Aanmelden: Op- en Afbouw Schaatsbaan

Hidden
Ik help graag mee:
Ik help graag mee met de Afbouw op 6 Januari (9 uur)
Naam

Opbouw schaatsbaan (Spaarwaterveld): maandag 18 december, 12.00 uur

  • Opbouwen boarding voor schaatsbaan.
  • Plaatsen schaatsbaan. De schaatsbaan bestaat uit ca. 100 platen die aan elkaar gelegd moeten worden (zie meer informatie onderaan deze pagina). De platen zijn ca. 30 kilo, dus we hebben sterke sjouwers nodig.
  • Gereedmaken van de schaatsbaan.

Opbergen schaatsbaan (Spaarwaterveld): zaterdag 6 januari, 9 uur

  • Afbreken boarding
  • Schoonmaken, afbreken en opslaan van de schaatsbaan op locatie Spaarwaterveld.

Mail naar communicatie@bezuidenhout.nl om je aan te melden als vrijwilliger.

 

Meer informatie over het plaatsen van de schaatsbaan

Allereerst wordt de ondervloer geveegd en wordt een haakse hoek uitgezet. Een schone ondervloer is noodzakelijk: als er stof onder de baan zou liggen, kan zich dat met water vermengen en door de naden omhoog persen tijdens het schaatsen. Oneffenheden in de ondervloer zorgen er daarnaast voor dat de platen van de schaatsbaan niet goed aansluiten.

De vloer bestaat uit 4 verschillende typen elementen. De hoofdelementen zijn 2×1 meter. Omdat de baan in verband moet liggen, zijn er ook elementen van 1×1 meter. Dan zijn er nog 2 verschillende typen randdelen om de baan mooi recht te kunnen maken. De platen worden direct op de ondervloer gelegd en naadloos aan elkaar gemonteerd d.m.v. een  zwaluwstaart systeem.

Legbasis schaatsbaan

Het leggen van de schaatsbaan is in principe een heel gemakkelijke klus. De platen worden gekoppeld door middel van zwaluwstaarten. Als de eerste plaat neergelegd is, kunnen de andere platen daar maar op één manier aan gekoppeld worden.