Toezichthouders schaatsen

Dit jaar inventariseren we eerst op wie we kunnen rekenen om toezicht te houden bij de schaatsbaan. Meldt u aan via ijsbaantje@bezuidenhout.nl. Na inventarisatie hoort u of de schaatsbaan open kan.

We hopen dat ook dit jaar de kinderen van Bezuidenhout van half december tot half januari weer lekker buiten kunnen bewegen. Doordeweeks gaat de schaatsbaan pas na school open, in het weekend in de ochtend en de middag.

*****

De schaatsbaan is alleen open als er 2 toezichthouders zijn.

Aanmelden als vrijwilliger kan door hier te klikken voor Registreren.  Je kunt ook een e-mail sturen naar ijsbaantje@bezuidenhout.nl.

Vrijwilligers kunnen vervolgens zelf inloggen op de website en op de kalender aangeven tijdens welke tijdsblok(ken) ze toezicht willen houden. Ga hiervoor naar de pagina met de openingstijden.

Wat doen toezichthouders?

Toezichthouders zijn vrijwilligers uit Bezuidenhout: buurtbewoners, ouders en/of begeleiders van schaatsende kinderen. Toezichthouders zijn minimaal 18 jaar oud.

In shifts van 2 uur houden 2 vrijwilligers samen toezicht op het schaatsen. Toezichthouders lenen schaatsen uit, beantwoorden vragen en zorgen ervoor dat iedereen zich aan de spelregels houdt. De eerste toezichthouders van de dag openen de baan, de laatste toezichthouders van de dag sluiten de baan. In het weekend kan er soms koek & kopie zijn om uit te delen.

Over het algemeen verloopt alles in een gemoedelijke sfeer. Toezichthouders ontvangen van te voren duidelijke instructies. Is iets niet duidelijk? Dan kun je altijd iemand van de vaste werkgroep bellen.

Er zijn vrijwilligers nodig voor de periode half december 2019 t/m half januari 2020. De schaatsbaan is overdag geopend, zowel doordeweeks als in het weekend. Wil je 1x  helpen? Ook dan is je bijdrage zeer welkom.