Opening van de Bezuidenhout Schaatsbaan op TV West

Item van TV West over de Schaatsbaan van de Bezuidenhout bij de opening in 2014

Onderstaand artikel werd door Omroep West op 11 december 2014 gepubliceerd:
Glunderende kindergezichten tussen de kantoren: Buurtbewoners in Bezuidenhout in Den Haag kopen zelf een ijsbaan

DEN HAAG – Glunderende kindergezichten op deze donderdag op een tot voor kort braakliggend stukje grond tussen de enorme panden van grote ondernemingen in het Haagse Beatrixkwartier. Het heeft buiten nog nauwelijks gevroren, maar hier worden al schaatsjes ondergebonden.

Het Wijkberaad Bezuidenhout heeft zelf een eigen schaatsbaan gekocht. En donderdag wordt die in gebruik genomen. Gierend van de pret glijden de eerste kinderen over het plastic – want daar is hij van gemaakt.

Het beraad heeft een goedlopende wijkkrant en met de winst die daarmee wordt gemaakt en door verder heel zuinig met geld om te gaan, kan de baan worden betaald, vertelt de voorzitter Jacob Snijders.

Ook ouders bij elkaar brengen
Het doel is niet alleen om kinderen een leuke middag te bezorgen, maar ook de ouders bij elkaar brengen, aldus Snijders. ‘Volgens mij is het redelijk uniek dat bewoners zelf een ijsbaan kopen,’ voegt hij daaraan lachend toe.

De baan ligt nu voor drie weken in het Beatrixkwartier en verhuist vervolgens naar het Spaarwaterveld. Daar blijft hij vier weken liggen. Zo kunnen bewoners van verschillende delen van de wijk er makkelijk en ook nog eens gratis gebruik van maken.

Duurzaam kantorenpark
De opening van de ijsbaan valt samen met de feestelijke lancering van de Green Business Club Beatrixkwartier. Een aantal grote bedrijven in het Haagse Beatrixkwartier gaat met elkaar aan de slag om het kantorengebied te verlevendigen en verduurzamen. De bedrijven werken hiervoor samen met diverse organisaties, waaronder de bewoners van de wijken Bezuidenhout West en Midden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *