Ramen weduwe ‘t Hooft aan de Bezuidenhoutseweg ingeslagen

DEN HAAG –  Bij de Haagse woning aan de Bezuidenhoutseweg van de vrouw die in 2007 voor haar ogen haar echtgenoot, vastgoedmagnaat Victor ’t Hooft, doodgeschoten zag worden, zijn afgelopen week de ruiten vernield.
De weduwe zelf was niet thuis, omdat zij vanwege de bedreigingen die zij sinds de dood van haar man ontving, voornamelijk in het buitenland verblijft. Volgens bronnen zijn de ramen opvallend genoeg ingeslagen met een honkbalknuppel door een van de ex-verdachten in de moordzaak. Hij werd in 2008 opgepakt, maar door het openbaar ministerie weer vrijgelaten. Hij wordt ook niet meer als verdachte van de moord gezien door justitie en heeft zelfs een schadevergoeding ontvangen voor de dagen dat hij vastzat.
Zijn advocaat reageerde gisteren kort maar krachtig: „Geen commentaar.” De politie bevestigt dat er ramen zijn vernield, waarna een 50-jarige verdachte is opgepakt. Hij werd met een dagvaarding weer naar huis gestuurd. Victor ’t Hooft werd in november 2007 met enkele schoten koelbloedig doodgeschoten nadat hij net de oprijlaan van zijn huis aan de Bezuidenhoutseweg was opgereden. Zijn vrouw zag het voor haar ogen gebeuren en ging zelfs nog in gevecht met de schutter. In de zaak werden destijds verschillende verdachten aangehouden.
Schuld
De advocaat van de weduwe ’t Hooft, mr. Ad Westendorp, wilde niet uitvoerig reageren op de zaak maar bevestigt het verhaal en zegt dat deze actie vermoedelijk verband houdt met een flinke schuld die de vernielverdachte al jaren aan het bedrijf van Victor ’t Hooft heeft. Kort voordat de ramen werden ingeslagen, heeft dit bedrijf hem hier een brief over geschreven waarin het verschuldigde bedrag wordt opgeëist. Uiteindelijk kwamen twee mannen, Raymond P. en Leslie S., voor de moord voor de rechtbank ,maar die werden vrijgesproken. Deze zaak loopt nu in hoger beroep. Justitie is er altijd van uitgegaan dat zij zouden hebben gehandeld in opdracht van iemand anders.