Pupillen Zangstudio toveren Bezuidenhut om tot tropisch zangparadijs

Op de eerste tropische dag van 2023 traden pupillen van de Zangstudio Den Haag zondag op onder het zonnescherm van de Bezuidenhut. Het enthousiaste publiek zong toegift Jolene spontaan mee.

Met de Zangstudio Den Haag van Janouke Goosen beschikt Bezuidenhout over een plek waar tal van muzikale talenten – van jeugdige beginners tot professionals – zich verder in het zingen bekwamen. De werkgroep Muziek in Bezuidenhout zat daarom al langer op het vinketouw om leerlingen een optreden op het Spaarwaterveld te laten verzorgen. Op de tot nu toe warmste dag van het jaar was het zover. Met Janouke Goosen als begeleidster op de piano gaven zes pupillen van de zogenoemde TOPklassen alsmede de close harmonie-groep Jane Do acte de présence.
Door behalve de artiesten ook het publiek een plekje onder het zonnescherm te gunnen, kreeg het optreden het karakter van een intiem huiskamerconcert. Dat paste prima bij de a capella-zang van Jane Do, dat opende met L.O.V.E.van Natalie King Cole. Daarna was het de beurt aan het aanstormende talent om hun kunnen te tonen. Dat deden Isabel Stanton (Million Reasons van Lady Gaga), Kate Avenarius en Baily Irmawan (Chained to the Rhytm van Kate Perry) Evy Fasten (Jolene van Dolly Parton) en Elina Huang en Kate de Boer (Hoe het danst van Davina Michelle en Marco Borsato) allemaal met verve. Ook volgende zelf gekozen nummers van alle zangeressen werden enthousiast onthaald, tot en met afsluiter Viva La Vida van Coldplay door Jane Do.
Na de toegift was het hoog tijd voor een ijsje.
Tekst: Roeland Gelink
Foto’: Lia van den Broek