Programma Muziek in Bezuidenhout 2018 is rond!

Opnieuw zes zondagmiddagen live muziek op Spaarwaterveld

Deze zomer kunnen bewoners opnieuw genieten van 6 zondagmiddagen met Muziek in Bezuidenhout. Op het terras van de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld spelen musici uit de wijk voor de bewoners van de wijk (en omgeving). Vorig jaar bezochten ruim 500 bewoners de gratis concerten. Een goede reden om het programma Muziek in Bezuidenhout in 2018 voort te zetten. Na een oproep in de wijk is een afwisselend programma samengesteld met jazz, kamermuziek en luisterliedjes.

Muziek in Bezuidenhout in 2018
De concerten van Muziek in Bezuidenhout vinden steeds plaats op zondag om 14.00 uur op het terras van de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld aan de Theresiastraat. De concerten zijn gratis toegankelijk.

  • 27 mei – Duo Naiades (harp & klarinet)
  • 10 juni –  The Hague Jazz Project (bigband in kleine bezetting)
  • 24 juni – Norma de Jong en Hans Ruitenberg (liedjes)
  • 8 juli – Duo Beyond Limits (gitaar & trompet)
  • 2 september – The Transistors (folk, americana)
  • 16 september Continuous Brass (koperkwartet)

Bijzondere combinatie met breed repertoire
De zes zondagmiddagen met muziek in Bezuidenhout starten op zondag 27 mei om 14.00 uur met Duo Naiades. Dit is een bijzondere combinatie van klarinettiste Judith Mos en harpiste Wendy Rijken. Zij combineren verschillende stijlen muziek, waaronder klassiek, klezmer en tango. Het duo zoekt steeds opnieuw naar stukken om het publiek mee te nemen in de magische wereld van de klassieke muziek.
Wijkbewoonster Wendy Rijken werd op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium. Zij werkt als freelancer bij verschillende orkesten, koren en ensembles. Vorig jaar bracht zij samen met Carla Bos de ‘Canterbury Tales’ naar Bezuidenhout.

Harpconcert Muziek in Bezuidenhout 2017
Publiek tijdens concert Wendy Rijken en Carla Bos in 2017

Als Pareldag en Muziek in Bezuidenhout samenvallen, staat er iets bijzonders op het programma. Op zondag 10 juni komt Nanouck Brassers met The Hague Jazz Project terug naar de Bezuidenhut. De bigband van 12 musici speelt arrangementen van Wim Minnaar, waarin alle stemmen tot hun recht komen. Anders dan in een reguliere bigband kan The Hague Jazz Project binnen één sectie gelijktijdig verschillende melodische stemmen laten klinken. Zij spelen werk van Nederlandse musici, naast composities van Miles Davis en Gil Evans.

Op zondag 24 juni brengen Norma de Jong en Hans Ruitenberg zomerse luisterliedjes. De geboren en getogen Hagenaars leerden elkaar in 2002 kennen bij kleinkunstcursussen in het Koorenhuis. Zij spelen sindsdien in individuele programma’s en in verschillende formaties, zoals Denorman. Samen vormen zij het duo RIJP!.

Op zondag 8 juli bestaat Duo Beyond Limits bijna één jaar. Trompettist, cornettist en bugelist Theo Hartman en gitarist Yiannis Giagourtas verkennen samen het repertoire voor trompet en gitaar in allerlei stijlen van de barokperiode tot nu. Wijkbewoner Theo Hartman studeerde in 1983 af aan het Koninklijk Conservatorium. Hij speelde daarna bij verschillende symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Nu is hij actief in diverse ensembles en werkt hij als koperdocent in de regio.

Mooie en fris klinkende muziek staat gepland voor zondag 2 september. The Transistors spelen pure folk country rock covers, uit de tijd van de transistorradio, de gouden jaren van de muziek. Semi-akoestische meerstemmige liedjes die het gevoel van de (west)kust en de eindeloze weg oproepen. Denk aan Bob Dylan, Johnny Cash, The Byrds, Neil Young en The Eagles.

Op zondag 16 september speelt Theo Hartman met Continuous Brass een luchtig licht klassiek programma. Zijn koperensemble treedt al sinds 2006 in wisselende bezettingen op de Nederlandse podia op. Zij voeren vele originele composities uit en breiden continu het repertoire uit. Hedendaagse composities, maar ook muziek uit de Barok en werken van de ‘Weense Klassieken’ maken deel uit van het repertoire.

Veel musici in Bezuidenhout
Muziek in Bezuidenhout is een initiatief van Wijkberaad Bezuidenhout. Omdat er relatief veel musici in Bezuidenhout wonen en het Koninklijk Conservatorium in de wijk is gevestigd, werd het idee van ‘muziek uit de wijk, voor de wijk’ geboren. Via Bezuidenhout.nl en het netwerk van bewoners konden musici uit de wijk zich aanmelden voor Muziek in Bezuidenhout. Uit het aanbod is een programma samengesteld dat geschikt is voor jong en oud en dat kan plaatsvinden op het terras van de Bezuidenhut.

 

(tekst aangepast op 13 augustus 2018)