De politie vraagt getuigen: Dodelijk schietincident Den Haag

Op woensdagmiddag 8 november 2017 rond 17.00 uur werd de 52-jarige Iraanse Ahmad Mola Nissi dodelijk geraakt bij een schietincident in de Jan van Riebeekstraat in Den Haag.

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving
Het slachtoffer woonde al tien jaar in Den Haag. Hij was voorzitter van de Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz. Dit is een groep die wil dat het gebied Ahwaz in het zuidwesten van Iran onafhankelijk wordt. De politie is met een groot onderzoeksteam bezig om deze moord te onderzoeken. Het motief speelt hier een belangrijke rol in. Na het schietincident reed een zwarte BWM 3-serie vanuit de Jan van Riebeekstraat weg. Deze auto werd later teruggevonden op de Schenkweg in Den Haag ter hoogte van nummer 60. De BMW bleek tussen vrijdagavond 29 september en zaterdagochtend 30 september te zijn gestolen vanaf de Belcampostraat in Berkel en Rodenrijs. 

Vragen
De recherche houdt in het onderzoek rekening met verschillende motieven, waaronder een politiek motief. Alle informatie die u hierover heeft is welkom. Ook als u meer informatie over de achtergronden of relaties van het slachtoffer heeft, wil de recherche u graag spreken.

Ook als u mogelijk iets gezien heeft van de autodiefstal in Berkel en Rodenrijs of andere informatie daarover heeft, komt de recherche graag met u in contact via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het Team Criminele Inlichtingen is telefonisch bereikbaar op 079-3458999.