Stemming De Silleplein

 For the English version of this page, click here:
Voting Silleplein experiment

 

Digitaal stemformulier

 

Update: de stemming is inmiddels gesloten. U kunt niet meer stemmen.

Onderstaande brief is door de gemeente verzonden naar omwonenden van het Silleplein en de direct aangrenzende straten.

Stemming over experiment

U heeft het vast wel gemerkt. Het De Silleplein is tijdelijk aan één zijde autovrij gemaakt. Het is een experiment om te ervaren wat er dan gebeurt. U mag stemmen of de straat aan één zijde autovrij blijft in de toekomst of dat auto’s weer aan beide zijden van het plantsoen gaan rijden. Klik hier als u direct wilt stemmen.

Het experiment

Het De Silleplein wordt net als de rest van de wijk komend jaar opnieuw bestraat. Bewoners mochten meedenken over de nieuwe inrichting, en hebben dit gedaan middels een enquête en pleinenavonden. Het voorstel om het midden plantsoen van het plein uit te breiden volgt uit het gegeven dat verblijven en groen de belangrijkste thema’s waren in de enquête.

Niemand weet precies wat er zou gebeuren als de straat zou worden afgesloten en er meer autovrije ruimte is. Daarom is de gemeente een tijdelijk experiment gestart om deze verandering te ervaren. Het experiment is op 22 mei gestart en wordt eind juli weer beëindigd. Bewoners mogen vanaf 26 juni t/m 14 juli stemmen over hoe de straat dadelijk definitief heringericht gaat worden.

Het De Silleplein is tijdelijk ingericht met materialen die beschikbaar waren. Voor de definitieve inrichting wordt een nieuw ontwerp gemaakt samen met de bewoners. U stemt dus niet voor de inrichting, maar voor hoe het verkeer straks gaat rijden.

Hoe kunt u stemmen?

Als u mag stemmen, dan heeft u per post een stemformulier met uw unieke code en instructies ontvangen. U kunt zowel online als op papier stemmen. Bovenaan deze pagina vindt u een knop om het digitale stemformulier te openen.

Wilt u meer weten over de uitgangspunten van het stemproces, kijk dan op de pagina met vragen en antwoorden over het experiment.

Meer informatie: