Van Heutszstraat / De Sillestraat

Door de markante opzet van de wijk zijn er 12 plekken in de wijk te vinden die het midden houden tussen stoep en/of plein. Deze ‘knoopjes van Berlage’ worden op het ogenblik nog nauwelijks benut in deze stenige en dichtbebouwde wijk. Bij de herinrichting van de pleinen is er voor gekozen om deze bijzondere plekjes mee te nemen in de plannen en daar waar mogelijk op kleinschalige wijze toch bijzondere functies / voorzieningen toe te voegen waar de bewoners gebruik van kunnen maken. De keuzemogelijkheden op een klein plein zijn uiteraard redelijk beperkt.

Op de kruising van de van Heutszstraat en de Sillestraat (aan de grens van het plan Molensloot) ligt een klein driehoekig plein dat als een eiland rondom wordt omgeven door straten. Op dit pleintje staan nu 3 kleine bomen, wat fietsen en een prullenbak.

Een suggestie die door wijkbewoners is gedaan tijdens de workshops is om dit plein te verbinden aan de stoep. Hierdoor ontstaat een redelijk ruim rechthoekig plein dat deels wordt begrensd door het seniorencomplex uit 2002. In de oksel van dit gebouw ligt de toegang van dit appartementencomplex.

Luchtfoto

12 heutz_sille

Enquête

Uit de enquête kwamen de volgende keuzes voor dit plein naar voren. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Resultaten van Heutszstraat / De Sillestraat

Voorgestelde ideeën

Door bewoners zijn tijdens de workshops 38 ideeën bedacht. Deze ideeën worden verdeeld over alle pleinen in de wijk. Voor dit plein waren de volgende ideeën voorgesteld:

11-Bak Groen (sfeer) Verplaatsbaar groen in moderne bakken
18-Fitness Sport en spel Sporttoestellen
19-Auto's Stalling/berging Parkeren op de pleinen
26-Toegepaste Kunst Kunst Beeldende kunst als spelaanleiding
31-Individueel Verblijven Los bankje
33-Sociaal Verblijven Vaste stoelen als zithoek