Joan Maetsuyckerplein

Het plein in de Joan Maetsuyckerstraat is een relatief groot bijna ovaalvormig plein dat als een eiland rondom wordt omgeven door straten. Om dit eiland loopt een stoep en staat een laag hekwerk dat gebruik van het plein voorkomt. In het midden van de stoep staan 4 bomen en het hek wordt gebruikt om fietsen te stallen. In het hart van het plein staat halfhoge beplanting met een enkele middelgrote boom. Het plein wordt in zijn geheel omringd door langsparkeerplaatsen die het zicht op/ de bereikbaarheid van het plein verder doen afnemen.

In het algemene zin kan worden gesteld dat tijdens de workshops de uitstraling van de pleinen en het gebruik ervan een vaak terugkerend thema was (in veel verschillende vormen en categorieën). De buurtbewoners vonden dat op die punten veel kansen liggen om de uitstraling en de leefbaarheid van de wijk te vergroten. Door haar omvang en ligging is het Joan Maetsuyckerplein één van de pleinen waar veel winst te behalen valt.

Luchtfoto

6 joan maetsuyckerplein

Enquête

Uit de enquête kwamen de volgende keuzes voor dit plein naar voren. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Resultaten Joan Maetsuyckerplein

Voorgestelde ideeën

Door bewoners zijn tijdens de workshops 38 ideeën bedacht. Deze ideeën worden verdeeld over alle pleinen in de wijk. Voor dit plein waren de volgende ideeën voorgesteld:

 

8-Boom Groen (sfeer) Bomen als centraal element op het plein
11-Bak Groen (sfeer) Verplaatsbaar groen in moderne bakken
14-1-6 jaar Sport en spel Speelmogelijkheden (1-6 jaar)
17-Volwassenen Sport en spel Speelmogelijkheden (volwassenen)
18-Fitness Sport en spel Sporttoestellen
20-Fietsen Stalling/berging Fietsparkeren op de pleinen
31-Individueel Verblijven Los bankje
33-Sociaal Verblijven Vaste stoelen als zithoek
36-Historie-Berlage Sfeer Formeel, traditioneel, symmetrisch