De Silleplein

Het De Sillepein is een relatief groot rechthoekig plein dat als een eiland rondom wordt omgeven door straten. Om dit eiland staat een halfhoog hek dat gebruik van het plein voorkomt en momenteel intensief wordt gebruikt om fietsen te stallen. Het plein wordt daarnaast ook omringd door een groot aantal (langs)parkeerplaatsen die het zicht op/ de bereikbaarheid van het plein verder doen afnemen.

In het algemene zin kan worden gesteld dat tijdens de workshops de uitstraling van de pleinen en het gebruik ervan een vaak terugkerend thema was (in veel verschillende vormen en categorieën). De buurtbewoners vonden dat op die punten veel kansen liggen om de uitstraling en de leefbaarheid van de wijk te vergroten. Door haar omvang en ligging is het Silleplein één van de pleinen waar veel winst te behalen valt.

Tijdens Workshop 2 werd het plein bezocht door een aantal groepjes met buurtbewoners. Zij stelden vast dat ondanks haar omvang het plein nauwelijks wordt gebruikt door de wijk. Er zijn tijdens de workshop suggestie gedaan om het plein beter te gaan gebruiken. Zo zijn er ideeën geopperd om de verkeersveiligheid te bevorderen en het bruikbare oppervlak van het plein te vergroten door één van de straten te laten vervallen en het parkeren anders te organiseren. Ideeën die zijn genoegd voor dit plein zijn onder meer een terras / picknicktafels en een moestuin voor de bewoners met verhoogde borders of in bakken.

Luchtfoto

4 silleplein

Enquête

Uit de enquête kwamen de volgende keuzes voor dit plein naar voren. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Resultaten De Silleplein

Voorgestelde ideeën

Door bewoners zijn tijdens de workshops 38 ideeën bedacht. Deze ideeën worden verdeeld over alle pleinen in de wijk. Voor dit plein waren de volgende ideeën voorgesteld:

6-Open groene plek Groen (activiteiten) Grasveld om te liggen en te spelen
12-Pergola Groen (sfeer) Moderne pergola met klimplanten
13-Hagen Groen (sfeer) Lage haag als afscheiding, of beschutting
4-Buurtmoestuin Groen (activiteiten) Buurtmoestuin in bakken, door bewoners beheerd
19-Auto's Stalling/berging Parkeren op de pleinen
20-Fietsen Stalling/berging Fietsparkeren op de pleinen
26-Toegepaste Kunst Kunst Beeldende kunst als spelaanleiding
29 - Tijdelijk autovrijmaken Cultuur/evenementen/horeca Afsluitbaar plein, ruimte voor tijdelijke evenementen
30 - Terras Cultuur/evenementen/horeca Ruimte voor horeca/terrassen
32-Picknick Verblijven Picknickbankje of werkbankje met wifi
33-Sociaal Verblijven Vaste stoelen als zithoek
36-Historie-Berlage Sfeer Formeel, traditioneel, symmetrisch