Wees op tijd

Bij sommige parels is het belangrijk om op tijd te zijn (bijvoorbeeld omdat een muziekvoorstelling, een voordracht of demonstratie op vaste tijden start). Hier vind je deze parels op een rij.

Terug naar het overzicht met alle Parels 2021? Dat vind je hier.

Overzicht Parels 2021
1. Anneke van Aalderen (Bezuidenhut)

Mijn passie is bloemschikken, ik geef hier ook les in. Als ik een tak of groen zie, gaan mijn gedachten al uit naar een bloemstuk. Ik laat voorbeelden zien van stukken die we maken en ik leg uit hoe je eenvoudig een mooi stukje kunt maken.

Om 12.00 en 14.00 uur kun je onder begeleiding een bloemstuk maken, tegen vergoeding van materiaalkosten.

Hier vind je nog meer informatie over deze parel.

5. Theatertje Thuis (Bezuidenhut, bij regen: in de CT kerk)

Tijdens Theatertje Thuis vertel ik, Michèle Lilipaly, voor kinderen vanaf 2,5 jaar en hun (groot)ouders een prachtig spannend verhaal: ‘De verboden stad!’. De sprookjesachtige klassieke muziek die erbij hoort komt uit China. Ik vertel mijn verhaal (50 minuten) om 11.00 en 15.45 uur.

www.facebook.com/theatertje.thuis

>> Terug naar overzicht

6. Sylvain le Large (Spaarwaterveld)

Op het Spaarwaterveld staat de bomenwandeling: ‘Jos vertelt’. Twaalf borden illustreren voor twaalf bomen de eeuwenlange relatie tussen die bomen en de mens. Via een QR-code kan men in diverse talen de teksten en bomen gedichten lezen. Maak bij mij de bomenquiz en win een leuke prijs. Om 13.00 en 15.00 uur start de rondleiding met quiz.

www.josvertelt.nl

>> Terug naar overzicht

8. Katalin Kováts (Spaarwaterstr. 74, bovenverdieping)

Ik ben glaskunstenaar in hart en ziel. Ik hanteer diverse technieken, maar zal vandaag mijn brandwerk demonstreren: het vervaardigen van glazen parels. Ook is er een kleine tentoonstelling van verschillende door mij gemaakte objecten en juwelen. De brandwerk demonstraties zijn om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

www.juvelina.nl 

>> Terug naar overzicht

11. Edith de Gilde (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Ik draag gedichten voor uit eigen werk en ga daarnaast graag met bezoekers in gesprek over poëzie: ‘Hoe ervaren jullie het, wanneer komen jullie ermee in aanraking en schrijven jullie ook zelf?’. Ik geef om 11.00 uur mijn voordracht, als onderdeel van een gezamenlijk programma met het Phoenix Strijkkwartet.

www.edithdegilde.nl

>> Terug naar overzicht

12. Phoenix Strijkkwartet (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Wij zijn al vele jaren in Den Haag, Rotterdam en de wijde omtrek een graag geziene gast in kleine kerken en andere ruimtes geschikt voor kamermuziek. We hebben lessen en masterclasses gevolgd bij ervaren musici, zoals Mathias Tacke (Vermeer Kwartet), het Quatuor Danel, Thomas Lorand en Sidonie Riha. We spelen om 11.00 uur ongeveer een uur, als onderdeel van een gezamenlijk programma met een voordracht van Edith de Gilde.

>> Terug naar overzicht

14. Stichting 3 maart ’45 (J.v.Stolbergmonument)

Het bombardement op Bezuidenhout heeft een enorme impact gehad op de wijk en haar bewoners. In een wandeling nemen we jullie mee in het verhaal van het bombardement en de oorlogssporen in de wijk en in het Haagse Bos. Om 11.00 en 14.00 uur start er een wandeling bij het Juliana van Stolberg Monument (hoek Juliana van Stolberglaan en Koningin Marialaan).

www.bezuidenhout.nl/3maart45
www.bb45.nl

>> Terug naar overzicht

16. Duo Favori (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Wij zijn Rosina Cival, een ervaren geschoolde zangeres en Sjoerd Brouwer, beroepspianist. We geven uitvoeringen van aria’s uit het Operette Musical Opera repertoire. Wij doen ook het klassieke en religieuze lied en treden op in theaters, kerken, horecagelegenheden en dienstencentra. Vandaag spelen wij om 13.30 uur 45 minuten voor jullie.

>> Terug naar overzicht

23. Dorine van Norren (Laan v.NOI 188A)

Ik geef een lezing en rondleiding om 11.00 en 15.00 uur (ruim 1 uur) over mijn ‘Wiel van Waarden’ tentoonstelling, die ingaat op hoe verschillende werelddelen zich tot elkaar verhouden. Cultureel gezien en in hun manier van kijken naar welzijn, duurzaamheid en ontwikkeling. Als metafoor is de Griekse mythologie gebruikt (max 25 pers./helft zit). Verder gesloten.

Hier vind je nog meer informatie over deze parel.

>> Terug naar overzicht

26. Ibrahim Deraz (SOZA, W.v.Pruisenweg 55)

Omdat sport gezond en leuk is en bovendien een taal die iedereen spreekt, geef ik als sportcoach dagelijks sporttrainingen aan SOZA- en buurtbewoners en andere belangstellenden. Maak al bewegend kennis met de sportschool, SOZA en met elkaar! Om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur start een training van 25 minuten (kleedkamers/douches aanwezig).

www.highskyfitness.nl

>> Terug naar overzicht

32. Erik van Driel (v/d Wijckstraat 2)

Fingerpicking gitaar is voor mij een uit de hand gelopen hobby die ik graag met jullie deel. Ik zal daarom de expositie van Carla Hofkes met 4 blokjes van 15 a 20 minuten muzikaal omlijsten. Ik speel onder andere tunes van: Jones, Bos, Valkhoff, Howe, Miller, Sacksioni en … mezelf. Speeltijden: 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

36. MoppeTees (Van Reesstraat 61)

Muziek is ongeschreven taal die iedereen verstaat. Samen muziek maken en het verhaal van een lied ‘vertellen’, daar worden wij, Yaël D’haene & Sabrina Bannink, blij van. Soms met een volledige band en vandaag met z’n tweeën. Mogen wij jullie raken met onze verhalen in de vorm van akoestische covers? We spelen om 12.00, 13.15, 14.30 en 15.45 uur (circa 30 a 45 min).

>> Terug naar overzicht

40. Jan Timmer en Gerrit Vennema (Stuyvesantstr. 271)

Wij zijn gepassioneerde musici en een dichter en brengen om 13.00 en 15.00 uur twee keer een salon van klassieke muziek en poëzie. Jan Timmer (piano), Joliene Verbeek (hobo) en Eef van der Boom (hoorn) spelen werken van o.a. Schumann, Poulenc, Saint-Saëns en Fauré. Hierbij draagt Gerrit Vennema gedichten voor uit zijn bundels, over steden, de seizoenen en 9/11.

>> Terug naar overzicht