Rolstoel toegankelijk

De Parels van Bezuidenhout zijn een evenement voor en door alle Bezuidenhouters. De Parels spannen zich in om iedereen te kunnen ontvangen. Hier vind je een overzicht van de parels die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Liever een overzicht van alle Parels? Dat vind je hier.

Overzicht rolstoel toegankelijke Parels 2023
4. Parels op wielen (Bezuidenhut)

Bewonder bijzondere, oude of sportieve auto’s die in onze wijk te vinden zijn. Het is nog een verrassing welke merken en soorten er allemaal zullen staan, maar één ding is zeker, ze zijn allen het bewonderen waard!

>> Terug naar overzicht

5. Lisa Koolhoven & Piek Kock (Bibliotheek Haagse Hout)

Samen maakten wij het prentenboek Vis met Voeten. Een boek dat letterlijk buiten de lijntjes gaat! In de bibliotheek zie je een mini-expo over het ontstaan van Vis met Voeten. Natuurlijk lezen we ook voor! Kom luisteren en teken na afloop zelf ‘ronde dieren’. 

Voorlezen en tekenen om 12.00 en 14.00 uur. Duur 30 min. 

www.vismetvoeten.nl

>> Terug naar overzicht

6. Gerrit Vennema (Bibliotheek Haagse Hout)

Waar denk je aan bij Den Haag? Aan geschiedenis, vrede en recht? Aan bekende locaties en historische figuren? Aan paleizen, musea en de zee? Ik lees erover voor uit mijn dichtbundel ‘Op deze plek te staan – Een rondgang door Den Haag in gedichten’. 

Voordrachten om 13.00 en 15.00 uur. Duur 30 min.

8. Evelien Noordanus (Pahudstraat 109)

Reiki is universele levensenergie die fysieke en mentale klachten helpt oplossen. Om 11.15 en om 14.30 uur geeft ik een individuele Reiki behandeling. Tijdens de behandeling lig je op een behandeltafel en leg ik mijn handen op je lichaam waardoor Reiki vanzelf naar jou gaat stromen.

Vrije inloop, vragen en aanmelden behandeling van 11.00 – 11.15 uur en van 14.00-14.30 uur

>> Terug naar overzicht

9. Robbert Lammers (Pahudstraat 144)

Ik kweek verschillende soorten pepers. Met deze pepers maak ik onder andere hot sauce. Ik laat buurtgenoten graag zien hoe ik dit doe.

10. Thijs ten Brummelhuis (Hoekpand Altingstraat/Merkusstraat)

Ik ben beeldend kunstenaar. Afgelopen zomer diende mijn atelier als expositieruimte, genaamd LAB22. Komende zomer organiseer ik LAB23 en zoek ik op experimentele wijze weer de verbinding met andere kunstenaars. Op de Pareldag exposeer ik werk en vertel ik je graag meer over LAB23.

>> Terug naar overzicht

13. Bart van Riemsdijk (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Ik speel piano. Het liefst speel ik jazz uit de jaren ’20 en ’30, maar wissel dit af met bekende nummers van Franse chansons, blues tot Hollandse muziek. Kom luisteren, dan maken we er samen een gezellige, muzikale boel van. 

Optredens om 12.30 en 14.30 uur. Duur 30 min. 

>> Terug naar overzicht

14. Ineke Perrijn (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

De hoeveelheid kettingen die ik heb gemaakt zijn niet meer te tellen, maar het blijft een leuke hobby en ik laat ze ook graag zien!

>> Terug naar overzicht

15. Phoenix Strijkkwartet (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Het Phoenix-strijkkwartet is al vele jaren een graag gezien gast in muziekseries in kleine kerken en andere ruimtes geschikt voor kamermuziek. Wij hebben lessen en masterclasses gevolgd bij ervaren musici zoals Thomas Lorand, Sidonie Riha en het Quatuor Danel. 

Optredens om 13.30 en 15.30 uur. Duur 30 min.

16. Vera Jansen (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Ik maak kleurrijke abstract/figuratieve schilderijen waarbij ik gebruik maak van vorm en restvorm. Ik ga zonder vooropgezet plan te werk, waardoor ik na drie lagen verf soms denk een aap te gaan maken, na tien lagen een giraffe en na twintig lagen verf (weer) met een vogel eindig.

www.eenechtejansen.nl

>> Terug naar overzicht

17. Sebastian Kuhz (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Ik ben een muzikale, enthousiaste creatieve engineer die gedreven is door mijn twee grote fascinaties Technologie en Techno. Geïnspireerd door soundwave kunst heb ik een proces ontwikkeld om muziek tastbaar te maken, door geluid 3D te printen. Zo kun je muziek die ik maak multisensorisch ervaren.

www.bastikuhz.com

>> Terug naar overzicht

20. Ube Timmerman (Garage met groene deur naast Johannes Camphuijsstraat 225)

Van mijn 16e tot 19e heb ik sieraden van roestvrijstaal gemaakt. 52 jaar later doe ik dat weer. Hoe? Kom gerust een kijkje nemen!

>> Terug naar overzicht

21. Marcel van Nunen (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

De vrijheid in het schrijven, schilderen en tekenen vind ik fantastisch. Waar dat toe leidt hield ik lang voor mijzelf. Pas vorig jaar laat ik anderen toe tot mijn tekeningen, gedichten en schilderijen. En op deze Pareldag is mijn werk voor iedereen voor het eerst in het echt te zien!

www.mnu.nl

22. Frederik Hoogerhoud & Willem van Prooijen (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Frederik (tenor) en Willem (piano) hebben elkaar gevonden in de “Begeisterung” voor Franz Schuberts composities voor de liederencycli, Die Schone Müllerin, Winterreise, Schwanengesang en Ausgewahlte Lieder. In twee sessies willen wij u deelgenoot maken van onze passie. 

Optredens om 11.00 en 12.30 uur. Duur 30 min.

>> Terug naar overzicht

23. Barbara Gelcich (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Schilderen heb ik in Italië van mijn vader geleerd. Ik laat graag mijn gedecoreerde vogelhuisjes, mijn uiltjes van natuurlijke materialen en koeienschilderijtjes zien.

In Bezuidenhout had ik succesvolle expo’s/workshops voor kinderen en ouders o.a. op het Eco-Schenkfestival.

www.barbaragelcich.com

>> Terug naar overzicht

24. Duo FAVORI (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Duo FAVORI bestaat uit een ervaren geschoolde zangeres en een beroepspianist. Wij geven uitvoeringen van aria’s uit het Operette Musical Opera repertoire. Daarnaast doen we ook het klassieke en religieuze lied. Wij treden op in theaters, kerken, horecagelegenheden en dienstencentra. 

Optreden om 11.45 uur. Duur 30 min.

25. Hubertine Langemeijer (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Met mijn foto’s neem ik kijkers mee in mijn omgeving. Ik laat me leiden door het toeval van het moment. Mijn fascinatie voor dat wat is, staat centraal in mijn werk. De keuze van het materiaal waarop mijn foto is afgedrukt voegt een dimensie toe aan het werk. 

Daarnaast maak ik zeep op basis van olijfolie en andere voedende oliën. 

www.kunstpost.nl/hubertine-langemeijer

>> Terug naar overzicht

26. Ireen Thomas (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

De klank van de luit maakt de stilte tastbaar. Hoe vaak hoor ik niet van luisteraars dat ze wegdromen en tot rust komen. Vermoedelijk ga ik wat 18e eeuwse muziek uit Pisa spelen maar ik beloof niks, een week tevoren kan het zomaar iets anders worden.

Optredens om 13.15 en 14.45 uur. Duur 30 min. (in combinatie met Erik van Driel)

Naast instrumentaal muziekonderwijs is podiumkunst mijn vak, zie mijn website: www.klanktaal.nl

>> Terug naar overzicht

27. Erik van Driel (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Een paar jaar terug zag ik tijdens de “Pareldag” Ireen Thomas luit spelen in de CT kerk. Was prachtig en dacht; “daar wil ik ook spelen”. Fijn dat het nu en zelfs in een setting met Ireen gaat gebeuren. Zelf speel ik fingerpickin’ staalsnarig gitaar.

Optredens om 13.15 en 14.45 uur. Duur 30 min.

28. Mara Flores (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Zes jaar geleden ben ik begonnen met goudsmeden en dit doe ik met veel passie. De leukste sieraden zijn draagbaar, maar hebben een speciaal extraatje. Ingetogen met een
extravagante ‘touch’. Daarom maak ik mijn sieraden vaak naar een vloeiend, elegant &
asymmetrisch ontwerp, geïnspireerd op kunst en natuur.

www.maraflores.nl

>> Terug naar overzicht

29. Thea Sabelis (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Ik ben beeldhouwer en werk ‘en taille directe’. Ik zoek naar golvende bewegingen die ik in steen uithoud. Ik werk vaak abstract. Heel bijzonder is mijn serie schoentjes van albast. In 2011 ben ik twee keer genomineerd, zowel door de vakjury als door het publiek, bij de Nationale Associatie voor Beeldende Kunstenaars. 

www.sculpturentheasabelis.nl

>> Terug naar overzicht

30. Patrick en Sandra Karten & Janet Krause (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

We zullen een variatie aan klassieke stukken voordragen uiteenlopend van de barok tot aan modern. Deze stukken zijn geschreven voor twee violen of voor viool en cello. 

Optredens om 14.00 en 15.30 uur. Duur 30 min.

32. Will Snijders-Twilt (Van Imhoffstraat 11)

Doe je ogen dicht en waan je in de vormen en kleuren van de natuur. Met een ware inspiratie van natuur, muziek en vervlogen tijden wil ik je uitnodigen om je fantasie los te laten op mijn creaties, objecten, schilderijen en sieraden. Laat je verrassen en wees welkom! 

Om 12.00 uur treedt ook Parel nr. 50, Marieke Maas met haar vader, bij ons op. 

www.willsnijders-twilt.com

>> Terug naar overzicht

33. Michel Ball (Mariastraat 14 – voortuin)

In de voortuin van ons huis toon ik een uiterst beperkte expositie van prints uit het iPad-tekenprogramma Procreate. Voor belangstellenden geef ik demonstraties van dit tekenprogramma.

36. Marco Rutten (Juliana van Stolberglaan 229)

Samen met Remco (Parel 37) woon ik sinds kort in Bezuidenhout. Ik heb al jaren een passie voor reisfotografie en reis de hele wereld rond op zoek naar de mooiste plaatjes. Op de Pareldag exposeer ik mijn mooiste foto’s. 

www.marcophotoworld.com

37. Remco van de Weerdt (Juliana van Stolberglaan 229)

Ik heb een passie voor zang en heb samen met mijn gitarist Richard Marsden een intiem liedjesprogramma genaamd ‘Verhalen van Lief en Leed’. Graag spelen wij enkele nummers voor jullie!

Optredens om 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Duur 30 min.

www.remcozingt.nl

>> Terug naar overzicht

40. Gerda Klop (Van Reesstraat 61)

Mijn passies zijn tekenen en schilderen. Na aquarel en acrylverf ben ik nu bezig met olieverf. Mijn schilderijen zijn heel divers, wel veel portretten. De afgelopen tijd probeer ik de schilderijen een abstracte twist te geven, Nieuwsgierig? Kom gezellig langs!

>> Terug naar overzicht

41. Paulina Schulpen (Van Reesstraat 61)

Ik teken al zo lang ik een potlood kan vasthouden, maar de laatste zes jaar ben ik serieus bezig met kunst. In mijn kunst laat ik zien wat mij bezighoudt; vaak is dat muziek of mijn eigen fantasie. Kom eens een kijkje in mijn gedachten nemen! 

>> Terug naar overzicht

42. Silvia Sijses (Van Reesstraat 73)

Natuurlijk doe ik weer gezellig mee met de Pareldag!  De zoveelste keer. Schilderen, vooral met olieverf blijft voor mij een leuke hobby waarin je helemaal in jezelf kunt kruipen. Nog steeds schilder ik gewoon waar ik zin in heb. Dit keer weer veel variatie o.a. aapjes.

45. KunstVerbind (SoZa ingang Noord, W.v.Pruisenw. 55)

Kom langs bij stichting KunstVerbind en maak gaandeweg met andere bezoekers een gezamenlijk kunstwerk en verras elkaar. Hoe, tsja daarvoor moet je toch echt even komen. En oh ja, we presenteren je graag ook ‘De KunstLoper Bezuidenhout West’. Leuk voor vandaag of het hele jaar rond. 

www.kunstverbind.nl

47. Wool for Warmth (SoZa ingang Noord, W.v.Pruisenw. 55)

Stichting Wool for Warmth zamelt wol in en organiseert breigroepen die breien voor dak- en thuislozen. Inmiddels hebben we al 10.000 mutsen en 10.000 sjaals uitgedeeld. Dat is 500.000 uren breiwerk! We zijn hard aan het werk in SoZa, waar we al onze donaties verzamelen en ook een tweedehandswinkel hebben om ons te ondersteunen.

www.woolforwarmth.com

>> Terug naar overzicht

header Parels van de Bezuidenhout

Kom langs op 10 juni!