Poezie & vertellingen

Hier vind je een overzicht van de Parels 2021 met het thema “Poëzie en Vertellingen” (gedichten, lezingen, etc). Klik op de tekst van een van de afbeeldingen voor meer informatie.

Let op: de meeste voordrachten vinden op vaste tijdstippen plaats. Deze tijden staan bij de Parels vermeld. Staat er niets bij? Dan kun je gedurende de pareldag gewoon binnenlopen wanneer het bij jou past.

Toch liever een overzicht van alle Parels? Dat vind je hier.

Overzicht Gesproken Parels 2021

11. Edith de Gilde (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Ik draag gedichten voor uit eigen werk en ga daarnaast graag met bezoekers in gesprek over poëzie: ‘Hoe ervaren jullie het, wanneer komen jullie ermee in aanraking en schrijven jullie ook zelf?’. Ik geef om 11.00 uur mijn voordracht, als onderdeel van een gezamenlijk programma met het Phoenix Strijkkwartet.

www.edithdegilde.nl

>> Terug naar overzicht

23. Dorine van Norren (Laan v.NOI 188A)

Ik geef een lezing en rondleiding om 11.00 en 15.00 uur (ruim 1 uur) over mijn ‘Wiel van Waarden’ tentoonstelling, die ingaat op hoe verschillende werelddelen zich tot elkaar verhouden. Cultureel gezien en in hun manier van kijken naar welzijn, duurzaamheid en ontwikkeling. Als metafoor is de Griekse mythologie gebruikt (max 25 pers./helft zit). Verder gesloten.

Hier vind je nog meer informatie over deze parel.

>> Terug naar overzicht

40. Jan Timmer en Gerrit Vennema (Stuyvesantstr. 271)

Wij zijn gepassioneerde musici en een dichter en brengen om 13.00 en 15.00 uur twee keer een salon van klassieke muziek en poëzie. Jan Timmer (piano), Joliene Verbeek (hobo) en Eef van der Boom (hoorn) spelen werken van o.a. Schumann, Poulenc, Saint-Saëns en Fauré. Hierbij draagt Gerrit Vennema gedichten voor uit zijn bundels, over steden, de seizoenen en 9/11.

>> Terug naar overzicht