Parels waar je op tijd moet zijn

Bij sommige parels is het belangrijk om op tijd te zijn (bijvoorbeeld omdat een muziekvoorstelling, lezing of andere activiteit op vaste tijden start). Hier vind je deze parels op een rij:

1. Michèle Lilipaly – Theatertje Thuis (Bezuidenhut)

Omlijst met prachtige klassieke muziek, brengt Theatertje Thuis weer een fantasierijke kindertheatervoorstelling op de planken. Een gedicht van Annie M.G. Schmidt uit de bundel ‘Als vogeltjes gaan slapen’ zien jullie tot leven komen. Vergeet je niet je lekkerste zitkussen mee te nemen?! Voor kinderen vanaf 1,5 jaar vergezeld van hun (groot)ouders. 

Voorstellingen om 13:00 en 15:00 uur. Duur 45 min. 

>> Terug naar overzicht

3. Jan-Willem den Haan (Bezuidenhut)

Mijn passies zijn skaten en snapchatkunst. Ik geef vaak workshops op het Spaarwaterveld. Op de Pareldag kunnen kinderen vanaf 7 jaar met speciale stiften hun naam schrijven of een toffe illustratie maken. Daarnaast stel ik mijn snapchatkunst tentoon. Deze kunstwerken maak ik helemaal op mijn telefoon of iPad.

Workshops om 12.00 en 14.00 uur. Duur (max.) 45 min.

www.snapwillum.com

5. Lisa Koolhoven & Piek Kock (Bibliotheek Haagse Hout)

Samen maakten wij het prentenboek Vis met Voeten. Een boek dat letterlijk buiten de lijntjes gaat! In de bibliotheek zie je een mini-expo over het ontstaan van Vis met Voeten. Natuurlijk lezen we ook voor! Kom luisteren en teken na afloop zelf ‘ronde dieren’. 

Voorlezen en tekenen om 12.00 en 14.00 uur. Duur 30 min. 

www.vismetvoeten.nl

>> Terug naar overzicht

6. Gerrit Vennema (Bibliotheek Haagse Hout)

Waar denk je aan bij Den Haag? Aan geschiedenis, vrede en recht? Aan bekende locaties en historische figuren? Aan paleizen, musea en de zee? Ik lees erover voor uit mijn dichtbundel ‘Op deze plek te staan – Een rondgang door Den Haag in gedichten’. 

Voordrachten om 13.00 en 15.00 uur. Duur 30 min.

8. Evelien Noordanus (Pahudstraat 109)

Reiki is universele levensenergie die fysieke en mentale klachten helpt oplossen. Om 11.15 en om 14.30 uur geeft ik een individuele Reiki behandeling. Tijdens de behandeling lig je op een behandeltafel en leg ik mijn handen op je lichaam waardoor Reiki vanzelf naar jou gaat stromen.

Vrije inloop, vragen en aanmelden behandeling van 11.00 – 11.15 uur en van 14.00-14.30 uur

>> Terug naar overzicht

11. Norma de Jong en Gert Buiten (De Eerensplein 24)

Norma de Jong en Gert Buiten zingen liedjes van o.m. Frank Sinatra, Elvis Presley, The Seekers, Wim Sonneveld en Rob de Nijs. En een Franse en Haagse medley. Zij nemen u mee op een muzikale “sentimental journey”. 

Optredens om 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Duur 45 min. (toegang vanaf een kwartier voor aanvang van elk optreden)

>> Terug naar overzicht

12. Olivia van de Lustgraaf (Ingang Haagse Bos in het verlengde van de Carel Reinierskade)

Wil je de Pareldag ontspannen beginnen of eindigen? Al wandelend geef ik een meditatieve hatha yogales in combinatie met shinrin-yoku (de helende kracht van ‘bosbaden’ in het Japans). De natuur helpt je om heerlijk te ontspannen en je ruimere staat van Zijn te ervaren. Live Life Yoga; door ontspannen zo vrij.

Lessen om 11.30 en 15.30 uur. Duur 30 min. 

www.livelifeyoga.nl

13. Bart van Riemsdijk (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Ik speel piano. Het liefst speel ik jazz uit de jaren ’20 en ’30, maar wissel dit af met bekende nummers van Franse chansons, blues tot Hollandse muziek. Kom luisteren, dan maken we er samen een gezellige, muzikale boel van. 

Optredens om 12.30 en 14.30 uur. Duur 30 min. 

>> Terug naar overzicht

15. Phoenix Strijkkwartet (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Het Phoenix-strijkkwartet is al vele jaren een graag gezien gast in muziekseries in kleine kerken en andere ruimtes geschikt voor kamermuziek. Wij hebben lessen en masterclasses gevolgd bij ervaren musici zoals Thomas Lorand, Sidonie Riha en het Quatuor Danel. 

Optredens om 13.30 en 15.30 uur. Duur 30 min.

18. Edith de Gilde (WDC, J.Camphuijsstr. 25 – 1e etage)

Ik heb kortgeleden een bundel uitgebracht met haiku’s bij (en met) collages van Fanny Mazure, getiteld ‘Als ik geen kat was’. Om dat te vieren geef ik een workshop haiku schrijven. Natuurlijk neem ik ook de bundel mee! 

Workshop om 11.00 uur. Duur 60 min. 

www.edithdegilde.nl

22. Frederik Hoogerhoud & Willem van Prooijen (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Frederik (tenor) en Willem (piano) hebben elkaar gevonden in de “Begeisterung” voor Franz Schuberts composities voor de liederencycli, Die Schone Müllerin, Winterreise, Schwanengesang en Ausgewahlte Lieder. In twee sessies willen wij u deelgenoot maken van onze passie. 

Optredens om 11.00 en 12.30 uur. Duur 30 min.

>> Terug naar overzicht

24. Duo FAVORI (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Duo FAVORI bestaat uit een ervaren geschoolde zangeres en een beroepspianist. Wij geven uitvoeringen van aria’s uit het Operette Musical Opera repertoire. Daarnaast doen we ook het klassieke en religieuze lied. Wij treden op in theaters, kerken, horecagelegenheden en dienstencentra. 

Optreden om 11.45 uur. Duur 30 min.

26. Ireen Thomas (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

De klank van de luit maakt de stilte tastbaar. Hoe vaak hoor ik niet van luisteraars dat ze wegdromen en tot rust komen. Vermoedelijk ga ik wat 18e eeuwse muziek uit Pisa spelen maar ik beloof niks, een week tevoren kan het zomaar iets anders worden.

Optredens om 13.15 en 14.45 uur. Duur 30 min. (in combinatie met Erik van Driel)

Naast instrumentaal muziekonderwijs is podiumkunst mijn vak, zie mijn website: www.klanktaal.nl

>> Terug naar overzicht

27. Erik van Driel (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Een paar jaar terug zag ik tijdens de “Pareldag” Ireen Thomas luit spelen in de CT kerk. Was prachtig en dacht; “daar wil ik ook spelen”. Fijn dat het nu en zelfs in een setting met Ireen gaat gebeuren. Zelf speel ik fingerpickin’ staalsnarig gitaar.

Optredens om 13.15 en 14.45 uur. Duur 30 min.

30. Patrick en Sandra Karten & Janet Krause (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

We zullen een variatie aan klassieke stukken voordragen uiteenlopend van de barok tot aan modern. Deze stukken zijn geschreven voor twee violen of voor viool en cello. 

Optredens om 14.00 en 15.30 uur. Duur 30 min.

32. Will Snijders-Twilt (Van Imhoffstraat 11)

Doe je ogen dicht en waan je in de vormen en kleuren van de natuur. Met een ware inspiratie van natuur, muziek en vervlogen tijden wil ik je uitnodigen om je fantasie los te laten op mijn creaties, objecten, schilderijen en sieraden. Laat je verrassen en wees welkom! 

Om 12.00 uur treedt ook Parel nr. 50, Marieke Maas met haar vader, bij ons op. 

www.willsnijders-twilt.com

>> Terug naar overzicht

35. Stichting 3 maart ‘45 (Juliana van Stolberg Monument )

Het bombardement op Bezuidenhout heeft een enorme impact gehad op de wijk en haar bewoners. In een wandeling nemen we je mee in het verhaal van het bombardement en de oorlogssporen in de wijk en in het Haagse Bos. 

De wandeling start om 11.00 uur. Duur 60 min.

Startpunt bij het Juliana van Stolberg Monument (hoek Juliana van Stolberglaan en Koningin Marialaan).

>> Terug naar overzicht

37. Remco van de Weerdt (Juliana van Stolberglaan 229)

Ik heb een passie voor zang en heb samen met mijn gitarist Richard Marsden een intiem liedjesprogramma genaamd ‘Verhalen van Lief en Leed’. Graag spelen wij enkele nummers voor jullie!

Optredens om 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Duur 30 min.

www.remcozingt.nl

>> Terug naar overzicht

39. Lisette Huizenga (Sibergstraat 48)

Ik ben digitaal kunstenaar en maak (muurvullende) digitale schilderijen en 3d animaties. Ik speel met ruimte en verbind soms letterlijk de echte ruimte met de illusie in het schilderij. Daardoor verandert de beleving van de ruimte. Ik exposeer mijn werk en om 12.00 uur geef ik een korte lezing waarna we het samen kunnen hebben over ieders interpretatie van kunst.

www.lisettehuizenga.nl

46. Maria Alvarez (SoZa ingang Noord, W.v.Pruisenw. 55)

Ik heb een Spaans/Portugese wijnhandel en levensmiddelen winkel in het SoZa gebouw als hobby naast mijn fulltime werk in het basisonderwijs. Tussen 14.00 en 16.00 uur nodig ik u graag uit voor een kleine wijnproeverij met tapas. Volg de bordjes met mijn Parelnummer en werp ondertussen een blik op het bijzondere gebouw. 

Om 15.00 uur treedt ook Parel nr. 50, Marieke Maas met haar vader bij mij op. 

www.wijnhandelalvarez.nl

>> Terug naar overzicht

 

48. Ibrahim Deraz (SoZa ingang Noord, W.v.Pruisenw. 55)

Ik ben oprichter van High Sky Fitness in SoZa. Ik motiveer je graag om je sportieve doelen te bereiken. Meer kracht opbouwen of een betere conditie? Ik help je op weg. Je kunt het! 

Open tussen 13.00 en 16.30 uur. Om 13.30 en 15.00 uur organiseren we samen met Oekraïense kinderen een korte boksclinic voor jongeren vanaf 10 jaar.

www.highskyfitness.nl

49. Pauline Memelink (SoZa ingang Noord, W.v.Pruisenw. 55)

Ik geef speelse somatische beweeglessen en workshops, voor krachtige positieve verandering: meer lichaamsbewustzijn, minder stress, meer kalmte, minder spanning in je lijf, meer verbinding en plezier. In connectie met jezelf en de wereld om je heen. Kom gezellig langs en volg de workshop.

Workshops om 11.30, 12.45 en 14.15 uur. Duur 30 min.

>> Terug naar overzicht

50. Marieke Maas en vader Hans (Van Imhoffstr. 30 en SoZa, W.v.Pruisenw. 55)

Met veel plezier zing ik de mooiste Franse, Nederlandse, Italiaanse en Spaanse luisterliedjes. Hierbij virtuoos op piano en accordeon begeleid door mijn vader Hans! Wij zijn vandaag een reizende Parel en treden op meerdere locaties op.

Optredens:

  • 12.00 uur van Imhoffstraat 11 bij Parel nr. 32
  • 13.30 uur SoZa (ingang Noord) bij Parel nr. 46
  • 15.00 uur SoZa (ingang Noord) bij Parel nr. 47

Duur 30 min. 

>> Terug naar overzicht

header Parels van de Bezuidenhout

Kom langs op 10 juni!