Parels 2022

Hier vind je een overzicht van de Parels 2022: 34 parels op 5 locaties en bij de parels thuis. Klik op de tekst van een van de afbeeldingen voor meer informatie. Bekijk je liever alles in het programmaboekje? Dat kun je hier inzien en downloaden.

Heb je interesse in een bepaald thema? Kijk dan hier:

  • Kids: activiteiten voor kinderen & parels van kinderen
  • Auto’s: bijzondere, oude of sportieve auto’s
  • Groen: bloemen & planten
  • Bewegen en tot rust komen: wandeling door de wijk, sporttraining of juist mindfulness en massage
  • Muziek: van klassiek tot modern
  • Beeldende kunst: o.a. schilderijen, tekeningen, fotografie, maar ook sieraden, 3D prints en nog veel meer

Bij sommige parels is het belangrijk om op tijd te zijn (bijvoorbeeld omdat een muziekvoorstelling, lezing of andere activiteit op vaste tijden start). Hier vind je deze parels op een rij.

Overzicht Parels 2022

Parels op locatie: Bezuidenhut (Spaarwaterveld)

De Bezuidenhut is gebouwd voor en door bewoners van Bezuidenhout. Het is een ontmoetingsplek, waar ouders wat kunnen drinken terwijl hun kinderen op het veld spelen. De ruimte is te huur voor o.a. kinderpartijtjes, bijeenkomsten en vergaderingen.

Openingstijden: afhankelijk van vrijwilligers. Meer informatie over het huren of aanmelden als vrijwilliger? Mail Robert Boer via bezuidenhut@bezuidenhout.nl.

>> Terug naar overzicht

1. Carel Wiemers (Bezuidenhut)

Ik geef uitleg aan het publiek over mijn tentoongestelde pentekeningen van historische gebouwen en andere objecten in Bezuidenhout.

>> Terug naar overzicht

2. Anneke van Aalderen (Bezuidenhut)

Ik ben een bloemschikster en werk met groepen waar ik bloemstukken mee maak. Het is een passie van me. Als ik iets zie, van een tak tot bloem of stukje schors, wil ik er wat van maken. Ik houd van bijna alle bloemen, maar werk niet graag met geel. Kom langs en bloemschik mee!

3. Maarten Kieft (Bezuidenhut)

Al sinds mijn jeugd heb ik een passie voor miniatuur. In 2019 dacht ik dat het superleuk zou zijn om van miniatuursteden en -wijken een persoonlijk cadeau te maken. Zo is Urban Rescape begonnen. Mijn grootste doel is dat iedereen zich kan verwonderen over alle details en herkenningspunten van de 3D stadskaarten. 

https://urbanrescape.nl/

>> Terug naar overzicht

4. Parels op Wielen (Spaarwaterveld)

Bewonder bijzondere, oude of sportieve auto’s die in onze wijk te vinden zijn. Het is nog een verrassing welke merken en soorten er allemaal zullen staan, maar een ding is zeker, ze zijn allen het bewonderen waard!

>> Terug naar overzicht

Parels op locatie: WDC (J.Camphuijsstr. 25)

Gedurende het hele jaar staat het WDC (Wijk- en Diensten Centrum) open voor buurtbewoners van alle leeftijden voor hulp, informatie en het (zelf) organiseren van activiteiten. In het WDC vind je vandaag ook een aantal Parels. 

>> Terug naar overzicht

5. Phoenix Strijkkwartet & Gerrit Vennema (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Met elkaar brengen we een afwisselend programma over de tegenstrijdigheden in de wereld en de roerige tijden waarin wij leven. Met werken van Beethoven, Haydn, Mozart en Philip Glass (minimal music) en gedichten van Gerrit Vennema uit de recent verschenen bundel “En nu de wereld”. Voordrachten om 13.00 en 15.00 uur.

6. Patrick en Sandra Karten & Janet Krause (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Wij zullen een variatie aan klassieke stukken voordragen, geschreven voor viool en cello, uiteenlopend van de barokperiode tot aan modernere muziek. Deze stukken zijn geschreven voor twee violen of voor viool en cello. We spelen om 11.00 en 12.00 uur (ca 30 min).

www.patrickkarten.com

7. Wim Westenberg (Koningin Marialaan 98)

Ik schilder en teken en fotografeer graag. In de gang van onze gezamenlijke kelders ben ik de ‘Galerie Souterrain’ begonnen. Bewoners genieten al langer van mijn werk. Tijdens de Pareldag wil ik de galerie graag eenmalig openstellen. 

8. Stichting 3 maart ’45 (J.v.Stolbergmonument)

Het bombardement op Bezuidenhout heeft een enorme impact gehad op de wijk en haar bewoners. In een wandeling nemen we jullie mee in het verhaal van het bombardement en de oorlogssporen in de wijk en in het Haagse Bos. Om 11.00 en 13.30 uur start er een wandeling bij het Juliana van Stolberg Monument (hoek Juliana van Stolberglaan en Koningin Marialaan).

www.bezuidenhout.nl/3maart45

>> Terug naar overzicht

Parels op locatie: Christus Triumfator kerk (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Vandaag kun je hier genieten van diverse Parels. Behalve de Parels, worden er naast de zondagse kerkdiensten tal van andere activiteiten georganiseerd. Je bent van harte welkom. Meer informatie? Kijk op www.ctkerk.nl.

>> Terug naar overzicht

9. Hubertine Langemeijer  (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Mijn werk straalt een verstilde rust uit en vertelt een verhaal, vaak van een toevallige ontmoeting. Thema’s die vaak terugkomen zijn: ontmoeting, verwondering en ‘leven in het moment’. Ik neem je mee in mijn wereld. Ook toon ik je handgemaakte natuurlijk zuivere zeep, gemaakt van pure oliën en vetten. Heerlijk zacht en zuiverend voor de huid.

www.hubertine.nl en www.soaphub.nl

>> Terug naar overzicht

10. Marjoline Delahaye (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Ik houd mij graag bezig op het grensvlak van kunst en IT, wat interessant genoeg een grens in beweging is. Mijn huidige werken zijn doorgaans een collage van fotografie en digitale ontwerpen, samen tot een geheel bewerkt. Dit jaar heb ik als project het in beeld brengen van de stad Den Haag. 

www.marjoline.com

>> Terug naar overzicht

11. Barbara Gelcich (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Ik laat je graag mijn vertrouwde uiltjes van steen en hout, gedecoreerde vogelhuisjes, en koeien schilderijtjes zien. In Bezuidenhout had ik succesvolle expo’s/workshops voor kinderen en ouders in o.a. “Beleef het in het Haagse Bos”, het Eco-Schenkfestival en LOOkatie364.

www.barbaragelcich.com

>> Terug naar overzicht

12. Frederik Hoogerhoud & Willem van Prooijen (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Frederik (tenor) en Willem (piano) hebben elkaar gevonden in de “Begeisterung” voor Franz Schuberts composities voor de liederencycli, Die Schöne Müllerin, Winterreise, Schwanengesang en Ausgewählte Lieder. In twee sessies van 40 minuten, om 12.00 uur en 13.00 uur, willen wij u deelgenoot maken van onze passie.   

>> Terug naar overzicht

13. Thea Sabelis (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Ik ben beeldhouwer en werk taille direct, ik zoek naar golvende bewegingen die ik in steen uithoud. Ik werk vaak abstract. Heel bijzonder is mijn serie schoentjes van albast. In 2011 ben ik twee keer genomineerd, zowel door de vakjury als door het publiek, bij de Nationale Associatie voor Beeldende Kunstenaars. 

sculpturentheasabelis.nl 

>> Terug naar overzicht

14. KunstPost (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Sinds 2008 is KunstPost actief in Haagse Hout om kunst in en uit dit stadsdeel zichtbaar te maken en ruimte te bieden. Daarnaast organiseren we en participeren we in leefbaarheidsprojecten. Kom je kennismaken?

www.KunstPost.nl

>> Terug naar overzicht

15. Dorine van Norren (Laan v.NOI 188A)

Aan de hand van mijn collages en verhalen uit de Griekse mythologie neem ik je mee op wereldreis. Waarom wordt Afrika gezien als enfant terrible? Waar gaat de strijd tussen Amerika en Rusland over? Welke rol speelt Azië? Wat betekent leven in harmonie met de natuur? Expositie 11.00 tot 13.00 uur, inclusief 10 min. toelichting.

>> Terug naar overzicht

Parels op locatie: SOZA (Wilhelmina v. Pruisenweg 55)

In SOZA wonen statushouders en jonge Hagenaars samen volgens het principe van co-living. In het souterrain van het gebouw vind je een levendige community van statushouders, studenten, (sociaal) ondernemers en andere enthousiaste stedelingen. Maak hier vandaag kennis met verschillende Parels en bewoners. Buiten is ook een terrasje aanwezig en mogelijk muziek.

16. Evelien Noordanus (SOZA, W.v.Pruisenw. 55)

Ik geef een ademcirkel (in groep ademen) waarin je de kracht van verbonden ademen ervaart om 11.30 uur (ca 60 min). Tijdens mijn individuele reiki behandelingen om 13.15, 14.30 en 15.45 uur (ca 45-60 min) ervaar je de werking van universele levensenergie (Reiki). Vanaf 13.00 uur is tarotlezeres Myrna ook aanwezig.

>> Terug naar overzicht

17. Bojana Pajic (SOZA, W.v.Pruisenw. 55)

Ik ben mindfulness trainer en wil buurtgenoten graag laten ervaren wat mindfulness voor ze kan betekenen. Ik geef een mindfulness sessie van 13.00 tot 14.00 uur, daaromheen 10 minuten massage recharge sessies (in overleg, handen, voeten en hoofd massage). Kom even ontspannen en je energie opladen tussen het bezoeken van verschillende Parels.

>> Terug naar overzicht

18. Ibrahim Deraz (SOZA, A.v. Hannoverstraat 4)

Ik ben oprichter van High Sky Fitness. Als voormalig marine-instructeur motiveer ik je graag om je sportieve doelen te bereiken. Meer kracht opbouwen of een betere conditie? Ik help je op weg. Je kunt het! Kom langs tussen 13.00 en 16.30 uur.

www.highskyfitness.nl

>> Terug naar overzicht

19. Bewoners van SOZA (SOZA, W.v.Pruisenweg 55)

SOZA is een plek waar veel verschillende mensen en verhalen elkaar tegenkomen. Als bewoners van dit gebouw hebben we het  initiatief genomen om deze verhalen te verzamelen en in een fototentoonstelling te vatten. Elk verhaal is anders en verrijkt het verhaal van SOZA.

20. Ineke Perreijn (SOZA, W.v.Pruisenweg 55)

Nog steeds maak ik met veel plezier kettingen in alle kleuren van de regenboog. En daar hoeft, gezien het (bijna) oneindige aanbod aan kralen, voorlopig geen einde aan te komen. 

21. Sebastian Kuhz (SOZA, W.v.Pruisenweg 55)

Ik ben een nieuwsgierige creatieveling en geloof in de verbindende kracht van muziek, dag en nacht. Onze oren doen indrukwekkende prestaties, je kunt zelfs met je oren zien. Sluit je ogen,  hoor en ‘zie’ de vogels. Nog meer met je oren zien? Laat je dan interactief meenemen om via 3D-print-techniek geluid zicht- en tastbaar te maken.

www.outerspacesmusic.nl

22. Carla Hofkes (v/d Wijckstraat 2)

Ik schilder met acrylverf en gebruik daarbij vaak andere materialen zoals houtskool, krijt, inkt en allerlei collage-materiaal. Mijn werk is meestal abstract.

Erik van Driel zal om 12.00 uur en om 13.00 uur met zijn gitaarspel zorgen voor muzikale omlijsting. Bezoekers zijn tot 14.00 uur van harte welkom.

>> Terug naar overzicht

23. Erik van Driel (v/d Wijckstraat 2)

Vorig jaar mocht ik de expositie van Carla Hofkes muzikaal omlijsten. Dat was erg leuk en daarom dit jaar weer. Ik speel fingerpicking gitaar tunes van bekende componisten en een paar van mezelf. Ik speel circa 20 minuten om 12.00 uur en 13.00 uur.

24. Vera Jansen (J.v.Stolberglaan 237)

Ik maak kleurrijke abstract/figuratieve schilderijen. Ik ga zonder vooropgezet plan te werk, waardoor ik na 3 lagen verf soms denk een aap te maken en na 12 lagen verf met een vogel eindig. Vandaag kunnen kinderen zelf een schilderijtje maken (max. 4 tegelijk, alleen in bijzijn van ouders/begeleiders. Duur: ca 15 min). 

www.eenechtejansen.nl

25. Gerda Klop (Van Reesstraat 61)

Mijn passie is het maken van model -en portret schilderen, met pastelkrijt en olie en acrylverf, abstract en figuratief. Kom gezellig langs om deze te bekijken.

>> Terug naar overzicht

26. Jula Klop (Van Reesstraat 61)

Ik ben Jula (11 jaar) en ik hou ervan om mijn spulletjes uniek te maken door ze te bewerken. Zo geef ik bijvoorbeeld mijn eigen draai aan een paar saaie, witte gympen, waardoor ze ècht tof worden. Hoe ik dat doe? Ik laat het je zien van 13.30 tot 16.30 uur!

27. Paulina Schulpen (Van Reesstraat 61)

Ik ben 16 jaar oud en ik teken al zo lang ik een potlood kan vasthouden. De laatste 5 jaar ben ik serieuzer bezig met tekenen. Het liefst teken ik met kleurpotloden. Mijn inspiratie haal ik uit boeken, films, games, andere kunstenaars, mijn eigen fantasie en vooral muziek.

>> Terug naar overzicht

28. MoppeTees (Van Reesstraat 61)

Muziek is ongeschreven taal die iedereen verstaat. Samen muziek maken en het verhaal van een lied ‘vertellen’, daar worden wij, Sabrina Bannink & Yaël D’haene, blij van. Mogen wij jullie raken met onze verhalen in de vorm van akoestische covers? We spelen om 12.00, 13.15, 14.30 en 15.45 uur (ca 30 a 45 min).

>> Terug naar overzicht

29. Silvia Sijses (Van Reesstraat 73)

Ik schilder puur voor het plezier en heb ook zeker geen vast thema. Gewoon waar ik dan zin in heb. Wereldse kinderkopjes vind ik grappig om te maken en heel gevarieerd andere werken. Van alles wat zeg maar!

30. Esther Nijhoff (De Sillestraat 205)

Mijn werk bestaat vooral uit zwart en wit lijnen. Het zijn vloeiende lijnen, waardoor het geheel er niet te strak uitziet, maar juist heel organisch. Het tekentalent heb ik van mijn vader geërfd. De invloeden komen voort uit mijn gedachten, liefde voor Jugendstil en Oosterse roots, want mijn moeder komt uit Bandung.

>> Terug naar overzicht

31. Norma de Jong & Hans Ruitenberg (De Eerensplein 24)

Wij kennen elkaar van kleinkunst cursussen in het Koorenhuis (20 jaar geleden) en maakten een aantal eigen kleinkunst programma’s en brengen al jaren Nederlandse, Engelse en Franse liedjes en eigen repertoire ten gehore. Vandaag kun je komen luisteren naar een selectie daarvan om 12.00, 13.00 en 14.00 uur (30 min).

32. Sam Bankert (De Sillestraat 131)

Gooi een plant niet weg, maar geef de plant aan ons bij Plantenasiel Bezuidenhout. We verzorgen de plant en geven deze weer gratis weg. Zieke planten maken we beter. Ons concept is niet alleen planten redden van de vuilnisberg, ook willen we mensen bewust maken dat planten ook levende wezens zijn en zelfs in staat zijn, net als bomen, te communiceren onder elkaar.

www.instagram.com/plantenasielbezuidenht

>> Terug naar overzicht

33. Rolf Moester (W.v. Outhoornstr. 86)

Ik ben producer en geluidstechnicus in mijn eigen Soundstudio Southwood. De studio biedt een rijk scala aan mogelijkheden op het gebied van audio- en muziekproductie, er gebeurt van alles. Kom kijken en luisteren. 

www.soundstudiosouthwood.com

>> Terug naar overzicht

Parels op locatie: Bibliotheek (Theresiastr. 195)

Wij willen de huiskamer van de wijk zijn, een plek voor ontmoeting en activiteiten. Bibliotheek Haagse Hout is de plek waar iedereen vrije toegang heeft tot informatie. 

www.bibliotheekdenhaag.nl 

>> Terug naar overzicht

34. Mary Boon en Marleen Pieterse  (Bibliotheek, Theresiastr. 195)

Ik, Mary, schrijf en teken als ‘Oma Mies’ verhalen over het meisje Mari en haar vriendje Vliego de Vlieger. Marleen, ‘Oma Leen’, vertelt vandaag mijn verhalen. Kom luisteren en bekijk tekeningen van Mari en Vliego. Om 14.00 uur start het voorlezen (45 min) voor kinderen tussen 4-8 jaar, ook (groot)ouders zijn welkom!

>> Terug naar overzicht