Parels 2021 Uitgelicht

Maak alvast kennis met de Parels van 2021!

Op deze pagina kun je alvast kennismaken met de parels van dit jaar. Neem af en toe een kijkje – doorlopend worden hier nieuwe parels toegevoegd. We hopen dat je zo ook veel zin krijgt de parels te bezoeken op zaterdag 11 september 2021.

Oud Bezuidenhout getekend – Carel Wiemers

Komt dat zien en horen! Deze bijzondere Parel staat met zijn schitterende pentekeningen in de Bezuidenhut en kan je (nagenoeg) alles vertellen over de geschiedenis van vele plekjes en gebouwen van Bezuidenhout!

Parel Carel Wiemers, oorspronkelijk Amsterdammer, maar destijds in Den Haag neergestreken voor zijn werk bij ANP, is een bijzondere parel die pentekeningen van oude, helaas niet meer bestaande gebouwen of plekken in Bezuidenhout maakt. Op twee tekeningen na: het herdenkingsmonument op de Koningin Marialaan en de molen aan de IJsclubweg.

Als 3-jarig jongetje won hij een tekenwedstrijd en kwam er toen achter dat hij dit talent niet moest laten liggen. Carel heeft geen tijd om met pensioen te gaan: hij is nog lang niet uitgetekend of geschreven: hij wordt hier regelmatig voor gevraagd en geeft daarnaast ook nog interviews aan o.a. groep 8 in Amsterdam over zijn oude buurt, over de oorlog (voor het project ’Oorlog in mijn buurt’, zie www.inmijnbuurt.org ).

In het Bezuidenhout nieuws heeft Carel een eigen rubriek, waar hij momenteel het verhaal achter de straatnamen van Bezuidenhout vertelt en deze van zijn pentekeningen voorziet. Daarnaast heeft Carel ook 4 boeken geschreven, waarvan één boek over Bezuidenhout. Druk genoeg dus! Een groot deel van zijn pentekeningen hangt in de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld, zeer zeker de moeite waard om deze te gaan bewonderen!

–>> Terug naar het overzicht <<–


Reis door de Wereld, leven met de Aarde: Dorine van Norren

Een van de Parels die dit jaar voor het eerst meedoet, is Dorine van Norren. Ze is diplomaat en promoveerde in 2017 met een proefschrift genaamd “Development as Service”. Een thema dat haar bezighoudt is hoe we wereldburgers kunnen worden, die elkaar en de aarde geen schade berokkenen.

–>> Terug naar het overzicht <<–


Maak kennis met deze fleurige Parel: Anneke van Aalderen


Dit jaar hebben wij een fleurige parel die voor de 2e keer meedoet: Anneke, vervent bloemschikster. De liefde voor bloemen komt mede doordat Anneke een volkstuin heeft, uiteraard vol met bloemen en planten.

Ooit begon zij met het volgen van lessen en cursussen, daarna is ze zelf een klein groepje dames de cursus bloemschikken gaan geven.Natuurlijk staat er dus altijd een kleurig boeket of bloemstuk bij haar thuis, alleen niet te veel geel, dat is de enige kleur die ze minder gebruikt.Één goeie tip wil Anneke alvast geven voor het bloemschikken: werk je met rozen, snij ze dan altijd schuin af en duw ze niet tot op de bodem van de oase, anders kunnen ze geen water opnemen!Bij Anneke kun je dit jaar onder begeleiding een bloemstuk maken. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd voor de materiaalkosten.Meer info volgt nog. Hou de Bezuidenhout site en de brievenbus goed in de gaten!

–>> Terug naar het overzicht <<–


Alweer voor het zesde jaar een Parel: Meriam Windmeijer

Één van de Parels die dit jaar alweer voor de zesde keer meedoet, is Meriam Windmeijer. Hier vind je alvast een voorproefje van haar werk.

–>> Terug naar het overzicht <<–