Komend weekend: kom kijken bij de Parels in onze wijk!

Komend weekend is het zover: dan openen de Parels hun deuren voor u. Wandel en fiets door de wijk en bewonder het talent en de passies van uw wijkgenoten.

Wanneer? Zaterdag 8 juni, van 11.00 – 16.30 uur. De Parels zijn te herkennen aan de vlag voor hun deur.

Om 10.00 uur bent u van harte welkom bij de opening in de Bezuidenhut. Met koffie en Haagse Kakker.

Kijk hier voor meer informatie. Of download hier het programmaboekje. Er is ook een activiteit speciaal voor kinderen: Parelkids.

 

8 juni is de DAG!

8 JUNI IS DE DAG!

Dat elke parel van Bezuidenhout weer schijnenūüíć mag!

Alle nieuwe parels van 2019 zijn toegevoegd op de website for everybody to¬†ūüĎÄ. Het ultieme gluren bij de buren, maar wel met een geweldig programma dit jaar!

Alle leeftijden zijn welkom en het is gratis toegang. Er zijn diverse locaties waar er speciale dingen te doen zijn.

Nog geen plannen?! 8 juni zien wij jullie bij¬†Parels van Bezuidenhout 2019ūüė欆

Check de facebook voor alle updates!

Noteer in de agenda: zaterdag 8 juni Parels van Bezuidenhout

 

 

Binnenkort is het weer zover: op zaterdag 8 juni geven wijkgenoten een ‘kijkje in de keuken’ en tonen hun bijzondere passie, hobby of verzameling. Dit jaar doen er 40 getalenteerde buurtbewoners mee. Wandel of fiets door de wijk en geniet van muziek, gedichten, natuur, schilderijen en nog veel meer.

De Parels zijn te herkennen aan een parelvlag bij hun huis. Kom ook langs de Bezuidenhut, de Christus Triumfatorkerk, het Wijk- en Dienstencentrum en SOZA.

Zaterdag 8 juni 2019, 11:00-16:30 uur

Opening: om 10:00 uur in de Bezuidenhut. Kom langs en begin de Pareldag met een kop koffie en Haagse kakker. 

Datum 2019 bekend!

Het duurt nog even voor het zover is, maar de datum voor de Parels 2019 is bekend: op zaterdag 8 juni vindt de volgende editie plaats. Noteer het in de agenda, laat je eigen talenten zien of kom een kijkje nemen bij de Parels in onze wijk. Kijk van het voorjaar opnieuw op de website voor meer informatie.

Met Humanity Cab van Parel naar Parel

Introducing…. Humanity Cab!!

De Humanity Cab is een idee van Haagse fietsliefhebbers Marcel Kleizen en Paul Driest. Eritree√ęrs zijn net zo gek op fietsen als Nederlanders, zagen ze. Samen startten ze Eritrea Fietst, een sociale onderneming om Eritrese statushouders aan het werk te helpen.

Speciaal voor de Parelroute van Bezuidenhout worden deze enthousiaste heren ingezet om bezoekers heen en weer te brengen naar de verschillende pareladressen.

Wilt u zeker zijn van uw plekje!  Iedereen kan  voor  9 juni de fietstaxi reserveren: zie website of een mail naar info@humanitycab.nl.

Bloemschikken tijdens de Parelroute!

Bloemschikken is haar passie. Ze cre√ęert de mooiste stukken. Anneke van Aalderen heeft groene vingers en houdt er van deze passie te delen met de buurt.

Vanaf 13 uur in de middag kunt u de mooiste bloemstukken bezichtigen. Daarnaast zal Anneke een demonstratie geven van het bloemschikken met uitleg over de bloemen en het groen.

Tijd: 13:00
Locatie: Wijk en Dienstencentrum Bezuidenhout, Johannes Camphuijsstraat 25

 

De Jongste Parel!

Pauline is 12 jaar. Pauline tekent al van kleins af aan, tekenen is haar passie. Zij wil graag zelf ontdekken hoe zij de tekeningen steeds
beter en mooier kan  maken.

Ze heeft al hele dikke map met tekeningen en een deel hiervan wil ze graag aan de mensen laten zien.

Pauline haar tekeningen zijn te bewonderen op
Zaterdag en zondag in de Van Reesstraat 61.

 

Extra Workshop Margriet Snaterse!

Op 9 juni is ook het voormalig ministerie van SZW aan de Anna van Hannoverstraat open voor het publiek tijdens de Parelroute in het Bezuidenhout. Margriet Snaterse geeft er om 14:00 uur een workshop voor bewoners uit de buurt en uit het pand.

De buurt en de omgeving levendiger en vrolijker maken, dat is de specialiteit van kunstenares Margriet Snaterse. Met haar kleurrijke muurschilderingen maakt zij binnen en buitenruimtes weer leefbaar. Margriet betrekt wijkbewoners van alle leeftijden bij het ontwerpproces middels workshops of gaat samen met hen tekenen en ontwerpen.

Iedereen die wil, mag meedoen met het schilderen van een levensgroot schilderij.  Het doek is zo groot dat je ervoor kan staan en een ander kan overtrekken of iemands schaduw kan overtrekken. Vervolgens schilderen mensen de lijnen in, terwijl ze met elkaar in gesprek zijn. Als er mensen zijn die liever iets anders maken, dan is daar ook ruimte voor.

Start: 14:00 uur

Locatie: ANNA&Co, achterzijde van het gebouw aan de Wilhelmina van Pruimenweg 55

Wie: Margriet Snaterse, SNATERSE URBAN CREATION

Voor meer informatie over Magriet Snaterse check haar website www.margrietsnaterse.nl!

Programma bekend!

Het definitieve programma van de parelroute 2018 is bekend. Dit jaar bestaan de Parels 10 jaar en dat vieren we met een extra uitgebreid weekend: 2 dagen lang kunt u de Parels van Bezuidenhout bewonderen. Noteer zaterdag en zondag 9-10 juni in uw agenda.

Hier vindt u meer informatie over de Parels 2018. Blader door het programmaboekje, scroll door de website en stel alvast uw eigen gewenste een route samen. Tot 9-10 juni!