Muziek

Hier vind je een overzicht van de Parels 2021 met het thema “Muziek” (van klassiek tot opera tot modern en uit allerlei culturen en continenten). Klik op de tekst van een van de afbeeldingen voor meer informatie.

Let op: de meeste muziekvoorstellingen vinden op vaste tijdstippen plaats. Deze tijden staan bij de Parels vermeld. Staat er niets bij? Dan kun je gedurende de pareldag gewoon binnenlopen wanneer het bij jou past.

Toch liever een overzicht van alle Parels? Dat vind je hier.

Overzicht Muzikale Parels 2021

12. Phoenix Strijkkwartet (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Wij zijn al vele jaren in Den Haag, Rotterdam en de wijde omtrek een graag geziene gast in kleine kerken en andere ruimtes geschikt voor kamermuziek. We hebben lessen en masterclasses gevolgd bij ervaren musici, zoals Mathias Tacke (Vermeer Kwartet), het Quatuor Danel, Thomas Lorand en Sidonie Riha. We spelen om 11.00 uur ongeveer een uur, als onderdeel van een gezamenlijk programma met een voordracht van Edith de Gilde.

>> Terug naar overzicht

16. Duo Favori (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Wij zijn Rosina Cival, een ervaren geschoolde zangeres en Sjoerd Brouwer, beroepspianist. We geven uitvoeringen van aria’s uit het Operette Musical Opera repertoire. Wij doen ook het klassieke en religieuze lied en treden op in theaters, kerken, horecagelegenheden en dienstencentra. Vandaag spelen wij om 13.30 uur 45 minuten voor jullie.

>> Terug naar overzicht

28. Bewoners SOZA – muziek (SOZA, W.v.Pruisenweg 55)

De hele dag maken wij muziek met verschillende bewoners en bezoekers van SOZA. Het gebouw is een verzamelplek voor alles wat mensen bindt en muziek is daarbij een grote factor. Luister naar Eritrese muziek op een Krar, een quatre-mains van Nederlands en Syrische origine en nog veel meer. 

32. Erik van Driel (v/d Wijckstraat 2)

Fingerpicking gitaar is voor mij een uit de hand gelopen hobby die ik graag met jullie deel. Ik zal daarom de expositie van Carla Hofkes met 4 blokjes van 15 a 20 minuten muzikaal omlijsten. Ik speel onder andere tunes van: Jones, Bos, Valkhoff, Howe, Miller, Sacksioni en … mezelf. Speeltijden: 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

36. MoppeTees (Van Reesstraat 61)

Muziek is ongeschreven taal die iedereen verstaat. Samen muziek maken en het verhaal van een lied ‘vertellen’, daar worden wij, Yaël D’haene & Sabrina Bannink, blij van. Soms met een volledige band en vandaag met z’n tweeën. Mogen wij jullie raken met onze verhalen in de vorm van akoestische covers? We spelen om 12.00, 13.15, 14.30 en 15.45 uur (circa 30 a 45 min).

>> Terug naar overzicht

40. Jan Timmer en Gerrit Vennema (Stuyvesantstr. 271)

Wij zijn gepassioneerde musici en een dichter en brengen om 13.00 en 15.00 uur twee keer een salon van klassieke muziek en poëzie. Jan Timmer (piano), Joliene Verbeek (hobo) en Eef van der Boom (hoorn) spelen werken van o.a. Schumann, Poulenc, Saint-Saëns en Fauré. Hierbij draagt Gerrit Vennema gedichten voor uit zijn bundels, over steden, de seizoenen en 9/11.

42. Rolf Moester (W.v. Outhoornstr. 86)

Kom kijken en luisteren naar muziek projecten en mogelijkheden in mijn opnamestudio SoundStudio Southwood. Rock, pop, levenslied, hiphop, klassiek, singer-songwriter, kleinkunst, rap, easy listening, dance/trance, instrumentale muziek, orkestbanden, audiobooks, voice overs, voice acting, zanggroepen, kinderfeestjes, uitjes voor vrijgezellendagen en méér!

www.soundstudiosouthwood.com

>> Terug naar overzicht