Muziek & Poëzie 2023

Kom luisteren! Er zijn allerlei verschillende muziekoptredens, van klassiek tot modern. Luister je liever naar gedichten? Ook die parels vind je in dit overzicht.

LET OP: bij de meeste van deze parels is het belangrijk op een specifiek tijdstip langs te gaan. Kijk hieronder wanneer je het beste waar kunt zijn.

Toch liever een overzicht van alle Parels? Dat vind je hier.

Overzicht Parels ‘Muziek & Poëzie’ 2023
6. Gerrit Vennema (Bibliotheek Haagse Hout)

Waar denk je aan bij Den Haag? Aan geschiedenis, vrede en recht? Aan bekende locaties en historische figuren? Aan paleizen, musea en de zee? Ik lees erover voor uit mijn dichtbundel ‘Op deze plek te staan – Een rondgang door Den Haag in gedichten’. 

Voordrachten om 13.00 en 15.00 uur. Duur 30 min.

11. Norma de Jong en Gert Buiten (De Eerensplein 24)

Norma de Jong en Gert Buiten zingen liedjes van o.m. Frank Sinatra, Elvis Presley, The Seekers, Wim Sonneveld en Rob de Nijs. En een Franse en Haagse medley. Zij nemen u mee op een muzikale “sentimental journey”. 

Optredens om 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Duur 45 min. (toegang vanaf een kwartier voor aanvang van elk optreden)

>> Terug naar overzicht

13. Bart van Riemsdijk (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Ik speel piano. Het liefst speel ik jazz uit de jaren ’20 en ’30, maar wissel dit af met bekende nummers van Franse chansons, blues tot Hollandse muziek. Kom luisteren, dan maken we er samen een gezellige, muzikale boel van. 

Optredens om 12.30 en 14.30 uur. Duur 30 min. 

>> Terug naar overzicht

15. Phoenix Strijkkwartet (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Het Phoenix-strijkkwartet is al vele jaren een graag gezien gast in muziekseries in kleine kerken en andere ruimtes geschikt voor kamermuziek. Wij hebben lessen en masterclasses gevolgd bij ervaren musici zoals Thomas Lorand, Sidonie Riha en het Quatuor Danel. 

Optredens om 13.30 en 15.30 uur. Duur 30 min.

17. Sebastian Kuhz (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Ik ben een muzikale, enthousiaste creatieve engineer die gedreven is door mijn twee grote fascinaties Technologie en Techno. Geïnspireerd door soundwave kunst heb ik een proces ontwikkeld om muziek tastbaar te maken, door geluid 3D te printen. Zo kun je muziek die ik maak multisensorisch ervaren.

www.bastikuhz.com

>> Terug naar overzicht

18. Edith de Gilde (WDC, J.Camphuijsstr. 25 – 1e etage)

Ik heb kortgeleden een bundel uitgebracht met haiku’s bij (en met) collages van Fanny Mazure, getiteld ‘Als ik geen kat was’. Om dat te vieren geef ik een workshop haiku schrijven. Natuurlijk neem ik ook de bundel mee! 

Workshop om 11.00 uur. Duur 60 min. 

www.edithdegilde.nl

19. Rolf Moester (Willem van Outhoornstraat 86)

Ik heb een opnamestudio aan huis, waar ik als gediplomeerd music producer, recording engineer & mixing engineer samen met klanten muziekproducties en andere audioproducties maak. Kom gerust kijken en luisteren!

www.soundstudiosouthwood.com

>> Terug naar overzicht

22. Frederik Hoogerhoud & Willem van Prooijen (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Frederik (tenor) en Willem (piano) hebben elkaar gevonden in de “Begeisterung” voor Franz Schuberts composities voor de liederencycli, Die Schone Müllerin, Winterreise, Schwanengesang en Ausgewahlte Lieder. In twee sessies willen wij u deelgenoot maken van onze passie. 

Optredens om 11.00 en 12.30 uur. Duur 30 min.

>> Terug naar overzicht

24. Duo FAVORI (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Duo FAVORI bestaat uit een ervaren geschoolde zangeres en een beroepspianist. Wij geven uitvoeringen van aria’s uit het Operette Musical Opera repertoire. Daarnaast doen we ook het klassieke en religieuze lied. Wij treden op in theaters, kerken, horecagelegenheden en dienstencentra. 

Optreden om 11.45 uur. Duur 30 min.

26. Ireen Thomas (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

De klank van de luit maakt de stilte tastbaar. Hoe vaak hoor ik niet van luisteraars dat ze wegdromen en tot rust komen. Vermoedelijk ga ik wat 18e eeuwse muziek uit Pisa spelen maar ik beloof niks, een week tevoren kan het zomaar iets anders worden.

Optredens om 13.15 en 14.45 uur. Duur 30 min. (in combinatie met Erik van Driel)

Naast instrumentaal muziekonderwijs is podiumkunst mijn vak, zie mijn website: www.klanktaal.nl

>> Terug naar overzicht

27. Erik van Driel (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Een paar jaar terug zag ik tijdens de “Pareldag” Ireen Thomas luit spelen in de CT kerk. Was prachtig en dacht; “daar wil ik ook spelen”. Fijn dat het nu en zelfs in een setting met Ireen gaat gebeuren. Zelf speel ik fingerpickin’ staalsnarig gitaar.

Optredens om 13.15 en 14.45 uur. Duur 30 min.

30. Patrick en Sandra Karten & Janet Krause (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

We zullen een variatie aan klassieke stukken voordragen uiteenlopend van de barok tot aan modern. Deze stukken zijn geschreven voor twee violen of voor viool en cello. 

Optredens om 14.00 en 15.30 uur. Duur 30 min.

37. Remco van de Weerdt (Juliana van Stolberglaan 229)

Ik heb een passie voor zang en heb samen met mijn gitarist Richard Marsden een intiem liedjesprogramma genaamd ‘Verhalen van Lief en Leed’. Graag spelen wij enkele nummers voor jullie!

Optredens om 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Duur 30 min.

www.remcozingt.nl

>> Terug naar overzicht

50. Marieke Maas en vader Hans (Van Imhoffstr. 30 en SoZa, W.v.Pruisenw. 55)

Met veel plezier zing ik de mooiste Franse, Nederlandse, Italiaanse en Spaanse luisterliedjes. Hierbij virtuoos op piano en accordeon begeleid door mijn vader Hans! Wij zijn vandaag een reizende Parel en treden op meerdere locaties op.

Optredens:

  • 12.00 uur van Imhoffstraat 11 bij Parel nr. 32
  • 13.30 uur SoZa (ingang Noord) bij Parel nr. 46
  • 15.00 uur SoZa (ingang Noord) bij Parel nr. 47

Duur 30 min. 

>> Terug naar overzicht

header Parels van de Bezuidenhout

Kom langs op 10 juni!