Muziek 2022

Muziekliefhebbers opgelet! Bij deze Parels kun je genieten van muziekvoorstellingen. Van klassiek tot modern. Kijk hieronder wanneer je waar moet zijn om geen noot te missen. Sebastian Kuhz laat je zien met je oren. Rolf Moester toont zijn muziekstudio. Phoenix Strijkkwartet heeft een programma samen met Gerrit Vennema: samen combineren ze gedichten en muziek.

LET OP: de meeste muziekvoorstellingen starten op vaste tijdstippen. Deze tijden staan bij de Parels vermeld.

Toch liever een overzicht van alle Parels? Dat vind je hier.

Overzicht muzikale Parels 2022

5. Phoenix Strijkkwartet & Gerrit Vennema (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Met elkaar brengen we een afwisselend programma over de tegenstrijdigheden in de wereld en de roerige tijden waarin wij leven. Met werken van Beethoven, Haydn, Mozart en Philip Glass (minimal music) en gedichten van Gerrit Vennema uit de recent verschenen bundel “En nu de wereld”. Voordrachten om 13.00 en 15.00 uur.

6. Patrick en Sandra Karten & Janet Krause (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Wij zullen een variatie aan klassieke stukken voordragen, geschreven voor viool en cello, uiteenlopend van de barokperiode tot aan modernere muziek. Deze stukken zijn geschreven voor twee violen of voor viool en cello. We spelen om 11.00 en 12.00 uur (ca 30 min).

www.patrickkarten.com

12. Frederik Hoogerhoud & Willem van Prooijen (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Frederik (tenor) en Willem (piano) hebben elkaar gevonden in de “Begeisterung” voor Franz Schuberts composities voor de liederencycli, Die Schöne Müllerin, Winterreise, Schwanengesang en Ausgewählte Lieder. In twee sessies van 40 minuten, om 12.00 uur en 13.00 uur, willen wij u deelgenoot maken van onze passie.   

>> Terug naar overzicht

21. Sebastian Kuhz (SOZA, W.v.Pruisenweg 55)

Ik ben een nieuwsgierige creatieveling en geloof in de verbindende kracht van muziek, dag en nacht. Onze oren doen indrukwekkende prestaties, je kunt zelfs met je oren zien. Sluit je ogen,  hoor en ‘zie’ de vogels. Nog meer met je oren zien? Laat je dan interactief meenemen om via 3D-print-techniek geluid zicht- en tastbaar te maken.

www.outerspacesmusic.nl

23. Erik van Driel (v/d Wijckstraat 2)

Vorig jaar mocht ik de expositie van Carla Hofkes muzikaal omlijsten. Dat was erg leuk en daarom dit jaar weer. Ik speel fingerpicking gitaar tunes van bekende componisten en een paar van mezelf. Ik speel circa 20 minuten om 12.00 uur en 13.00 uur.

28. MoppeTees (Van Reesstraat 61)

Muziek is ongeschreven taal die iedereen verstaat. Samen muziek maken en het verhaal van een lied ‘vertellen’, daar worden wij, Sabrina Bannink & Yaël D’haene, blij van. Mogen wij jullie raken met onze verhalen in de vorm van akoestische covers? We spelen om 12.00, 13.15, 14.30 en 15.45 uur (ca 30 a 45 min).

>> Terug naar overzicht

31. Norma de Jong & Hans Ruitenberg (De Eerensplein 24)

Wij kennen elkaar van kleinkunst cursussen in het Koorenhuis (20 jaar geleden) en maakten een aantal eigen kleinkunst programma’s en brengen al jaren Nederlandse, Engelse en Franse liedjes en eigen repertoire ten gehore. Vandaag kun je komen luisteren naar een selectie daarvan om 12.00, 13.00 en 14.00 uur (30 min).

33. Rolf Moester (W.v. Outhoornstr. 86)

Ik ben producer en geluidstechnicus in mijn eigen Soundstudio Southwood. De studio biedt een rijk scala aan mogelijkheden op het gebied van audio- en muziekproductie, er gebeurt van alles. Kom kijken en luisteren. 

www.soundstudiosouthwood.com

>> Terug naar overzicht