Kunstnijverheid

Hier vind je een overzicht van de Parels 2021 met het thema “Kunstnijverheid” (zoals glaskunst, sieraden, meubels, en nog veel meer). Klik op de tekst van een van de afbeeldingen voor meer informatie.

Toch liever een overzicht van alle Parels? Dat vind je hier.

Overzicht Kunstzinnige Parels 2021

8. Katalin Kováts (Spaarwaterstr. 74, bovenverdieping)

Ik ben glaskunstenaar in hart en ziel. Ik hanteer diverse technieken, maar zal vandaag mijn brandwerk demonstreren: het vervaardigen van glazen parels. Ook is er een kleine tentoonstelling van verschillende door mij gemaakte objecten en juwelen. De brandwerk demonstraties zijn om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

www.juvelina.nl 

>> Terug naar overzicht

15. Scott Shafer (De Carpentierstr. 131)

Mijn liefde voor glaskunst is ontstaan als tiener en ontwikkeld in Asheville (USA). Ik ben ‘flame worker’, wat betekent dat ik glas bewerk door middel van een kleine gasbrander. Ik werk voornamelijk met borosilicaat glas, waarmee ik een breed scala aan verschillende kunstwerken maak: van ijspegels tot hangers en knikkers.

www.instagram.com/sky_glassworks/

>> Terug naar overzicht

22. Marco de Groot (J.Camphuijsstr. 120)

Na 27 jaar zelfstandig fotograaf te zijn geweest, besloot ik het roer om te gooien. Mijn nieuwe onderneming werd gedoopt als ‘Lijfhout’. Lijfhout ontwerpt en vervaardigt houten meubels en sieraden, geïnspireerd op de botenbouw. Een voorsteven is de inspiratie voor een stoel en een zijzwaard voor een tafeltje.

www.lijfhout.nl

>> Terug naar overzicht

24. Will Snijders-Twilt (V. Imhoffstr. 11)

Geniet van mijn wonderschone werk. Ik laat me graag uitdagen om nieuwe technieken en materialen te combineren. Dat zie je terug in unieke sieraden, die gemaakt zijn van fragiel haakwerk en/of edelsmeedwerk, de collectie ‘collar ‘d’Histoire’ en mijn schilderijen.

www.willsnijders-twilt.com

>> Terug naar overzicht

35. Ineke Perreijn (Van Reesstraat 61)

Nog steeds maak ik met veel plezier kettingen in alle kleuren van de regenboog. En daar hoeft, gezien het (bijna) oneindige aanbod aan kralen, voorlopig geen einde aan te komen. 

>> Terug naar overzicht