Kids 2022

Hier vind je parels voor kinderen. En ook parels van kinderen. Klik op de tekst van een van de afbeeldingen voor meer informatie.

Bij Vera Jansen kun je zelf een schilderij maken. Om 14.00 uur lezen Mary Boon & Marleen Pieterse voor in de bieb. Jula Klop en Paulina Schulpen laten zien dat ook kinderen bomvol talent zitten en prachtige dingen kunnen maken.

Toch liever een overzicht van alle Parels? Dat vind je hier.

Overzicht Kinder-Parels 2022

24. Vera Jansen (J.v.Stolberglaan 237)

Ik maak kleurrijke abstract/figuratieve schilderijen. Ik ga zonder vooropgezet plan te werk, waardoor ik na 3 lagen verf soms denk een aap te maken en na 12 lagen verf met een vogel eindig. Vandaag kunnen kinderen zelf een schilderijtje maken (max. 4 tegelijk, alleen in bijzijn van ouders/begeleiders. Duur: ca 15 min). 

www.eenechtejansen.nl

26. Jula Klop (Van Reesstraat 61)

Ik ben Jula (11 jaar) en ik hou ervan om mijn spulletjes uniek te maken door ze te bewerken. Zo geef ik bijvoorbeeld mijn eigen draai aan een paar saaie, witte gympen, waardoor ze ècht tof worden. Hoe ik dat doe? Ik laat het je zien van 13.30 tot 16.30 uur!

27. Paulina Schulpen (Van Reesstraat 61)

Ik ben 16 jaar oud en ik teken al zo lang ik een potlood kan vasthouden. De laatste 5 jaar ben ik serieuzer bezig met tekenen. Het liefst teken ik met kleurpotloden. Mijn inspiratie haal ik uit boeken, films, games, andere kunstenaars, mijn eigen fantasie en vooral muziek.

>> Terug naar overzicht

34. Mary Boon en Marleen Pieterse  (Bibliotheek, Theresiastr. 195)

Ik, Mary, schrijf en teken als ‘Oma Mies’ verhalen over het meisje Mari en haar vriendje Vliego de Vlieger. Marleen, ‘Oma Leen’, vertelt vandaag mijn verhalen. Kom luisteren en bekijk tekeningen van Mari en Vliego. Om 14.00 uur start het voorlezen (45 min) voor kinderen tussen 4-8 jaar, ook (groot)ouders zijn welkom!

>> Terug naar overzicht