Groen

Hier vind je een overzicht van de Parels 2021 met het thema “Groen” (bloemen en planten). Klik op de tekst van een van de afbeeldingen voor meer informatie.

Let op: bij een aantal parels vinden op vaste tijdstippen activiteiten plaats. Deze tijden staan bij de Parels vermeld. Staat er niets bij? Dan kun je gedurende de pareldag gewoon binnenlopen wanneer het bij jou past.

Toch liever een overzicht van alle Parels? Dat vind je hier.

Overzicht Groene Parels 2021

1. Anneke van Aalderen (Bezuidenhut)

Mijn passie is bloemschikken, ik geef hier ook les in. Als ik een tak of groen zie, gaan mijn gedachten al uit naar een bloemstuk. Ik laat voorbeelden zien van stukken die we maken en ik leg uit hoe je eenvoudig een mooi stukje kunt maken.

Om 12.00 en 14.00 uur kun je onder begeleiding een bloemstuk maken, tegen vergoeding van materiaalkosten.

Hier vind je nog meer informatie over deze parel.

6. Sylvain le Large (Spaarwaterveld)

Op het Spaarwaterveld staat de bomenwandeling: ‘Jos vertelt’. Twaalf borden illustreren voor twaalf bomen de eeuwenlange relatie tussen die bomen en de mens. Via een QR-code kan men in diverse talen de teksten en bomen gedichten lezen. Maak bij mij de bomenquiz en win een leuke prijs. Om 13.00 en 15.00 uur start de rondleiding met quiz.

www.josvertelt.nl

>> Terug naar overzicht

30. Natuurtuin ATV Loolaan (IJsclubweg 5)

De Natuurtuin is onderdeel van het complex van de ATV Loolaan. De tuin bevindt zich bij de achteringang (Anna van Saksenlaan). De tuin wordt door een aantal vrijwilligers (leden) verzorgd. Er staan bijenkasten, er is een paddenpoel en een insectentoren. De planten en bloemen zijn afgestemd op bijen en vlinders. Kantine is open (o.b.v.  geldende corona regels).

www.atvloolaan.nl

>> Terug naar overzicht

41. Sam Bankert (De Sillestraat 131)

Gooi een plant niet weg, maar geef de plant aan ons bij Plantenasiel Bezuidenhout. We verzorgen de plant en geven deze weer gratis weg. Zieke planten maken we beter. Ons concept is niet alleen planten redden van de vuilnisberg, ook willen we mensen bewust maken dat planten ook levende wezens zijn en zelfs in staat zijn, net als bomen, te communiceren onder elkaar.

www.instagram.com/plantenasielbezuidenht

>> Terug naar overzicht