Beeldende Kunst 2022

Hier vind je een overzicht van de Parels die schilderen, beeldhouwen, sieraden maken, tekenen, met collages werken, fotograferen, traditionele technieken met moderne computertechnieken combineren, en nog veel meer. Ga langs, bewonder de creativiteit en veelzijdigheid en laat je inspireren. Klik op de tekst van een van de afbeeldingen voor meer informatie.

Toch liever een overzicht van alle Parels? Dat vind je hier.

Overzicht beeldende kunst Parels 2022

1. Carel Wiemers (Bezuidenhut)

Ik geef uitleg aan het publiek over mijn tentoongestelde pentekeningen van historische gebouwen en andere objecten in Bezuidenhout.

>> Terug naar overzicht

3. Maarten Kieft (Bezuidenhut)

Al sinds mijn jeugd heb ik een passie voor miniatuur. In 2019 dacht ik dat het superleuk zou zijn om van miniatuursteden en -wijken een persoonlijk cadeau te maken. Zo is Urban Rescape begonnen. Mijn grootste doel is dat iedereen zich kan verwonderen over alle details en herkenningspunten van de 3D stadskaarten. 

https://urbanrescape.nl/

>> Terug naar overzicht

7. Wim Westenberg (Koningin Marialaan 98)

Ik schilder en teken en fotografeer graag. In de gang van onze gezamenlijke kelders ben ik de ‘Galerie Souterrain’ begonnen. Bewoners genieten al langer van mijn werk. Tijdens de Pareldag wil ik de galerie graag eenmalig openstellen. 

9. Hubertine Langemeijer  (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Mijn werk straalt een verstilde rust uit en vertelt een verhaal, vaak van een toevallige ontmoeting. Thema’s die vaak terugkomen zijn: ontmoeting, verwondering en ‘leven in het moment’. Ik neem je mee in mijn wereld. Ook toon ik je handgemaakte natuurlijk zuivere zeep, gemaakt van pure oliën en vetten. Heerlijk zacht en zuiverend voor de huid.

www.hubertine.nl en www.soaphub.nl

>> Terug naar overzicht

10. Marjoline Delahaye (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Ik houd mij graag bezig op het grensvlak van kunst en IT, wat interessant genoeg een grens in beweging is. Mijn huidige werken zijn doorgaans een collage van fotografie en digitale ontwerpen, samen tot een geheel bewerkt. Dit jaar heb ik als project het in beeld brengen van de stad Den Haag. 

www.marjoline.com

>> Terug naar overzicht

11. Barbara Gelcich (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Ik laat je graag mijn vertrouwde uiltjes van steen en hout, gedecoreerde vogelhuisjes, en koeien schilderijtjes zien. In Bezuidenhout had ik succesvolle expo’s/workshops voor kinderen en ouders in o.a. “Beleef het in het Haagse Bos”, het Eco-Schenkfestival en LOOkatie364.

www.barbaragelcich.com

>> Terug naar overzicht

13. Thea Sabelis (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Ik ben beeldhouwer en werk taille direct, ik zoek naar golvende bewegingen die ik in steen uithoud. Ik werk vaak abstract. Heel bijzonder is mijn serie schoentjes van albast. In 2011 ben ik twee keer genomineerd, zowel door de vakjury als door het publiek, bij de Nationale Associatie voor Beeldende Kunstenaars. 

sculpturentheasabelis.nl 

>> Terug naar overzicht

14. KunstPost (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Sinds 2008 is KunstPost actief in Haagse Hout om kunst in en uit dit stadsdeel zichtbaar te maken en ruimte te bieden. Daarnaast organiseren we en participeren we in leefbaarheidsprojecten. Kom je kennismaken?

www.KunstPost.nl

>> Terug naar overzicht

15. Dorine van Norren (Laan v.NOI 188A)

Aan de hand van mijn collages en verhalen uit de Griekse mythologie neem ik je mee op wereldreis. Waarom wordt Afrika gezien als enfant terrible? Waar gaat de strijd tussen Amerika en Rusland over? Welke rol speelt Azië? Wat betekent leven in harmonie met de natuur? Expositie 11.00 tot 13.00 uur, inclusief 10 min. toelichting.

>> Terug naar overzicht

19. Bewoners van SOZA (SOZA, W.v.Pruisenweg 55)

SOZA is een plek waar veel verschillende mensen en verhalen elkaar tegenkomen. Als bewoners van dit gebouw hebben we het  initiatief genomen om deze verhalen te verzamelen en in een fototentoonstelling te vatten. Elk verhaal is anders en verrijkt het verhaal van SOZA.

20. Ineke Perreijn (SOZA, W.v.Pruisenweg 55)

Nog steeds maak ik met veel plezier kettingen in alle kleuren van de regenboog. En daar hoeft, gezien het (bijna) oneindige aanbod aan kralen, voorlopig geen einde aan te komen. 

22. Carla Hofkes (v/d Wijckstraat 2)

Ik schilder met acrylverf en gebruik daarbij vaak andere materialen zoals houtskool, krijt, inkt en allerlei collage-materiaal. Mijn werk is meestal abstract.

Erik van Driel zal om 12.00 uur en om 13.00 uur met zijn gitaarspel zorgen voor muzikale omlijsting. Bezoekers zijn tot 14.00 uur van harte welkom.

>> Terug naar overzicht

24. Vera Jansen (J.v.Stolberglaan 237)

Ik maak kleurrijke abstract/figuratieve schilderijen. Ik ga zonder vooropgezet plan te werk, waardoor ik na 3 lagen verf soms denk een aap te maken en na 12 lagen verf met een vogel eindig. Vandaag kunnen kinderen zelf een schilderijtje maken (max. 4 tegelijk, alleen in bijzijn van ouders/begeleiders. Duur: ca 15 min). 

www.eenechtejansen.nl

25. Gerda Klop (Van Reesstraat 61)

Mijn passie is het maken van model -en portret schilderen, met pastelkrijt en olie en acrylverf, abstract en figuratief. Kom gezellig langs om deze te bekijken.

>> Terug naar overzicht

26. Jula Klop (Van Reesstraat 61)

Ik ben Jula (11 jaar) en ik hou ervan om mijn spulletjes uniek te maken door ze te bewerken. Zo geef ik bijvoorbeeld mijn eigen draai aan een paar saaie, witte gympen, waardoor ze ècht tof worden. Hoe ik dat doe? Ik laat het je zien van 13.30 tot 16.30 uur!

27. Paulina Schulpen (Van Reesstraat 61)

Ik ben 16 jaar oud en ik teken al zo lang ik een potlood kan vasthouden. De laatste 5 jaar ben ik serieuzer bezig met tekenen. Het liefst teken ik met kleurpotloden. Mijn inspiratie haal ik uit boeken, films, games, andere kunstenaars, mijn eigen fantasie en vooral muziek.

>> Terug naar overzicht

29. Silvia Sijses (Van Reesstraat 73)

Ik schilder puur voor het plezier en heb ook zeker geen vast thema. Gewoon waar ik dan zin in heb. Wereldse kinderkopjes vind ik grappig om te maken en heel gevarieerd andere werken. Van alles wat zeg maar!

30. Esther Nijhoff (De Sillestraat 205)

Mijn werk bestaat vooral uit zwart en wit lijnen. Het zijn vloeiende lijnen, waardoor het geheel er niet te strak uitziet, maar juist heel organisch. Het tekentalent heb ik van mijn vader geërfd. De invloeden komen voort uit mijn gedachten, liefde voor Jugendstil en Oosterse roots, want mijn moeder komt uit Bandung.

>> Terug naar overzicht