Beeldende Kunst 2023

Schilderijen, beeldhouwwerken, schetsen en tekeningen, collages, fotografie. Traditionele en moderne technieken. En nog veel meer. Ga langs, bewonder de creativiteit en veelzijdigheid van de parels en laat je inspireren.

Toch liever een overzicht van alle Parels? Dat vind je hier.

Overzicht Parels ‘Beeldende Kunst’ 2023
2. Carel Wiemers (Bezuidenhut)

Mijn pentekeningen van historische gebouwen en andere objecten in Bezuidenhout stel ik graag tentoon. Ik ben dit jaar helaas niet zelf aanwezig, maar op locatie ligt een map met toelichting.

>> Terug naar overzicht

3. Jan-Willem den Haan (Bezuidenhut)

Mijn passies zijn skaten en snapchatkunst. Ik geef vaak workshops op het Spaarwaterveld. Op de Pareldag kunnen kinderen vanaf 7 jaar met speciale stiften hun naam schrijven of een toffe illustratie maken. Daarnaast stel ik mijn snapchatkunst tentoon. Deze kunstwerken maak ik helemaal op mijn telefoon of iPad.

Workshops om 12.00 en 14.00 uur. Duur (max.) 45 min.

www.snapwillum.com

10. Thijs ten Brummelhuis (Hoekpand Altingstraat/Merkusstraat)

Ik ben beeldend kunstenaar. Afgelopen zomer diende mijn atelier als expositieruimte, genaamd LAB22. Komende zomer organiseer ik LAB23 en zoek ik op experimentele wijze weer de verbinding met andere kunstenaars. Op de Pareldag exposeer ik werk en vertel ik je graag meer over LAB23.

>> Terug naar overzicht

16. Vera Jansen (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Ik maak kleurrijke abstract/figuratieve schilderijen waarbij ik gebruik maak van vorm en restvorm. Ik ga zonder vooropgezet plan te werk, waardoor ik na drie lagen verf soms denk een aap te gaan maken, na tien lagen een giraffe en na twintig lagen verf (weer) met een vogel eindig.

www.eenechtejansen.nl

>> Terug naar overzicht

17. Sebastian Kuhz (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

Ik ben een muzikale, enthousiaste creatieve engineer die gedreven is door mijn twee grote fascinaties Technologie en Techno. Geïnspireerd door soundwave kunst heb ik een proces ontwikkeld om muziek tastbaar te maken, door geluid 3D te printen. Zo kun je muziek die ik maak multisensorisch ervaren.

www.bastikuhz.com

>> Terug naar overzicht

21. Marcel van Nunen (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

De vrijheid in het schrijven, schilderen en tekenen vind ik fantastisch. Waar dat toe leidt hield ik lang voor mijzelf. Pas vorig jaar laat ik anderen toe tot mijn tekeningen, gedichten en schilderijen. En op deze Pareldag is mijn werk voor iedereen voor het eerst in het echt te zien!

www.mnu.nl

23. Barbara Gelcich (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Schilderen heb ik in Italië van mijn vader geleerd. Ik laat graag mijn gedecoreerde vogelhuisjes, mijn uiltjes van natuurlijke materialen en koeienschilderijtjes zien.

In Bezuidenhout had ik succesvolle expo’s/workshops voor kinderen en ouders o.a. op het Eco-Schenkfestival.

www.barbaragelcich.com

>> Terug naar overzicht

25. Hubertine Langemeijer (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Met mijn foto’s neem ik kijkers mee in mijn omgeving. Ik laat me leiden door het toeval van het moment. Mijn fascinatie voor dat wat is, staat centraal in mijn werk. De keuze van het materiaal waarop mijn foto is afgedrukt voegt een dimensie toe aan het werk. 

Daarnaast maak ik zeep op basis van olijfolie en andere voedende oliën. 

www.kunstpost.nl/hubertine-langemeijer

>> Terug naar overzicht

29. Thea Sabelis (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Ik ben beeldhouwer en werk ‘en taille directe’. Ik zoek naar golvende bewegingen die ik in steen uithoud. Ik werk vaak abstract. Heel bijzonder is mijn serie schoentjes van albast. In 2011 ben ik twee keer genomineerd, zowel door de vakjury als door het publiek, bij de Nationale Associatie voor Beeldende Kunstenaars. 

www.sculpturentheasabelis.nl

>> Terug naar overzicht

31. Dorine Norren (Laan van Nieuw Oost-Indië 188A)

Aan de hand van mijn collages en verhalen uit de Griekse mythologie neem ik je mee op wereldreis. Waarom wordt Afrika gezien als enfant terrible? Waar gaat de strijd tussen Amerika en Rusland over? Welke rol speelt Azië hierin? Wat betekent leven in harmonie met de natuur? 

>> Terug naar overzicht

32. Will Snijders-Twilt (Van Imhoffstraat 11)

Doe je ogen dicht en waan je in de vormen en kleuren van de natuur. Met een ware inspiratie van natuur, muziek en vervlogen tijden wil ik je uitnodigen om je fantasie los te laten op mijn creaties, objecten, schilderijen en sieraden. Laat je verrassen en wees welkom! 

Om 12.00 uur treedt ook Parel nr. 50, Marieke Maas met haar vader, bij ons op. 

www.willsnijders-twilt.com

>> Terug naar overzicht

33. Michel Ball (Mariastraat 14 – voortuin)

In de voortuin van ons huis toon ik een uiterst beperkte expositie van prints uit het iPad-tekenprogramma Procreate. Voor belangstellenden geef ik demonstraties van dit tekenprogramma.

34. Wim Westenberg (Koningin Marialaan 98)

Welkom in ‘Galerie Souterrain’! In de gang van onze gezamenlijk kelders heb ik pentekeningen, olieverfschilderijen, foto’s en andere kunstwerken tentoongesteld. Nieuw is een miniatuurmuseum met bekende verwerpelijke kunstwerken.

>> Terug naar overzicht

36. Marco Rutten (Juliana van Stolberglaan 229)

Samen met Remco (Parel 37) woon ik sinds kort in Bezuidenhout. Ik heb al jaren een passie voor reisfotografie en reis de hele wereld rond op zoek naar de mooiste plaatjes. Op de Pareldag exposeer ik mijn mooiste foto’s. 

www.marcophotoworld.com

38. Elsbeth Ingenluyff (Juliana van Stolberglaan 358)

Kenmerkend voor wat ik maak (schilder/teken/plak) is speelsheid. Ik vind het leuk als het plaatje niet helemaal klopt. Ik heb geen vaste stijl, ik hou van kleur, probeer veel dingen uit en volg cursus na cursus om zo inspiratie op te doen en te blijven leren.

>> Terug naar overzicht

39. Lisette Huizenga (Sibergstraat 48)

Ik ben digitaal kunstenaar en maak (muurvullende) digitale schilderijen en 3d animaties. Ik speel met ruimte en verbind soms letterlijk de echte ruimte met de illusie in het schilderij. Daardoor verandert de beleving van de ruimte. Ik exposeer mijn werk en om 12.00 uur geef ik een korte lezing waarna we het samen kunnen hebben over ieders interpretatie van kunst.

www.lisettehuizenga.nl

40. Gerda Klop (Van Reesstraat 61)

Mijn passies zijn tekenen en schilderen. Na aquarel en acrylverf ben ik nu bezig met olieverf. Mijn schilderijen zijn heel divers, wel veel portretten. De afgelopen tijd probeer ik de schilderijen een abstracte twist te geven, Nieuwsgierig? Kom gezellig langs!

>> Terug naar overzicht

41. Paulina Schulpen (Van Reesstraat 61)

Ik teken al zo lang ik een potlood kan vasthouden, maar de laatste zes jaar ben ik serieus bezig met kunst. In mijn kunst laat ik zien wat mij bezighoudt; vaak is dat muziek of mijn eigen fantasie. Kom eens een kijkje in mijn gedachten nemen! 

>> Terug naar overzicht

42. Silvia Sijses (Van Reesstraat 73)

Natuurlijk doe ik weer gezellig mee met de Pareldag!  De zoveelste keer. Schilderen, vooral met olieverf blijft voor mij een leuke hobby waarin je helemaal in jezelf kunt kruipen. Nog steeds schilder ik gewoon waar ik zin in heb. Dit keer weer veel variatie o.a. aapjes.

43. Kunst ter Plekke (IJsclubpad 1, Natuurtuinen)

In de tuinen van ‘Natuurtuinen de Groene Schenk’ wordt in de weekenden van juni ‘Kunst ter Plekke’ georganiseerd. Hier kunt u prachtige kunstwerken van diverse kunstenaars in de weelderige voorjaarstuinen bewonderen. Kom langs en laat u verrassen.

IJsclubpad 1 (Natuurtuinen de Groene Schenk, naast de Nieuwe Veenmolen)

>> Terug naar overzicht

45. KunstVerbind (SoZa ingang Noord, W.v.Pruisenw. 55)

Kom langs bij stichting KunstVerbind en maak gaandeweg met andere bezoekers een gezamenlijk kunstwerk en verras elkaar. Hoe, tsja daarvoor moet je toch echt even komen. En oh ja, we presenteren je graag ook ‘De KunstLoper Bezuidenhout West’. Leuk voor vandaag of het hele jaar rond. 

www.kunstverbind.nl

header Parels van de Bezuidenhout

Kom langs op 10 juni!