Beeldende kunst

Hier vind je een overzicht van de Parels 2021 met het thema “Beeldende Kunst” (schilderijen, tekeningen, fotografie, en nog veel meer). Klik op de tekst van een van de afbeeldingen voor meer informatie.

Toch liever een overzicht van alle Parels? Dat vind je hier.

Overzicht Beeldende Parels 2021
2. Carel Wiemers (Bezuidenhut)

Ik maak ingelijste historische pentekeningen van de wijk Bezuidenhout. De afbeeldingen zijn natuurgetrouwe kopieën van de originele pentekeningen, die in bezit zijn van het Haags Gemeentearchief. Hier vind je nog meer informatie over deze parel.

>> Terug naar overzicht

3. Danièle Knirim (Bezuidenhut)

Ik ben illustrator en kunstenaar en werd tijdens mijn academie periode verliefd op papier. Mijn beelden bestaan uit snippers van papier uit oude boeken. De patronen en verkleuringen gebruik ik dankbaar in mijn werken.

>> Terug naar overzicht

4. Manuela Bianco (Bezuidenhut)

Ik teken bloemen die tot mijn verbeelding spreken, waar ze ook te vinden zijn: in mijn tuin, langs de weg, groeiend in het wild of bij de bloemenkraam. Ik teken met een blauwe balpen, aquarelpotlood en doorzichtige verf op gerecycled papier.

www.manuelabianco.com

>> Terug naar overzicht

9. Carlo Hover (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

In kalligrafie en zegels verwoord en verbeeld ik begrippen en teksten uit de Chinese filosofie. Ik presenteer vandaag vooral begrippen en uitspraken uit de Daodejing (Boek van Weg en Werking) van Laozi, zoals deze spreuk: ‘Doe niets en niets blijft ongedaan 無為而無不為’.

10. Jutha Konst (WDC, J.Camphuijsstr. 25)

In portretten probeer ik iemands uiterlijke kenmerken en karakter te treffen met de streek van het penseel. In landschappen vind ik het boeiend om te tonen hoe door het licht, het jaargetijde en het tijdstip de sfeer van het landschap verandert.

13. Olivia van de Lustgraaf (Laan v.NOI 125)

Ik ben moeder en yogadocente. Daarnaast schilder ik abstracte en soms meer figuratieve kunst. Ik houd ervan mezelf uit te drukken met kleuren op het doek. Met expressieve en dynamische vormen. Voor inspiratie kijk ik naar de natuur en naar oude en moderne kunstenaars.

Let op: Olivia van de Lustgraaf ontvangt tot uiterlijk 15.00 uur Parelbezoekers.

www.Livelife-art.nl

>> Terug naar overzicht

17. Hans Spinnler (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

In 1982 studeerde ik af aan de KABK. Sindsdien houd ik me zich bezig met tekenen en schilderen. Als een reiziger in mijn eigen leven stel ik, ‘Spin’, me voor dat ik op weg ben naar wat dan ook. Als er dan onderweg ook nog ‘kunst’ gemaakt wordt, is dat mooi meegenomen.

www.zooj.nl

>> Terug naar overzicht

18. Hubertine Langemeijer (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Mijn werk straalt rust uit, maar ook verwondering van wat er op het moment is. Ik neem de kijker mee in zijn of haar wereld. Ik maak het gewone bijzonder, leg dit vast en kader het. Ook het medium waarop de foto is afgedrukt, voegt wat toe aan mijn werk. Elk moment kan een momentje van geluk zijn.

www.Hubertine.nl 

>> Terug naar overzicht

19. KunstPost Haagse Hout (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

KunstPost maakt kunst in en uit Haagse Hout zichtbaar. Met onze culturele projecten brengen we mensen op een laagdrempelige manier met kunst in aanraking. Door ze erin mee te nemen, uit te leggen en vragen te beantwoorden. Kunst is niets engs, maar juist iets waarin je je emotie kan uiten, het kan raken en vooral heel mooi en leuk om van te genieten.

www.KunstPost.nl

>> Terug naar overzicht

20. Marjoline Delahaye (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Ooit had ik de keuze tussen de kunstacademie en de universiteit, maar volgens mijn ouders moest ik ‘verstandig’ zijn. Uiteindelijk heb ik me toch op de grafische kunsten geworpen. Mijn focus ligt afwisselend bij film en schilderkunst, glas in lood, elektrische gitaren spuiten, mozaïeken en lampen maken en nu, de digitale kunstvormen.

www.marjoline.com

>> Terug naar overzicht

21. Meriam Windmeijer (CT kerk, J.v. Stolbergln 154)

Mijn werk gaat over kwetsbaarheid, transformatie, bloei en verval. Zo verbeeld ik in mijn installaties de vergankelijkheid, cyclus van het leven. Het gaat om de overgangen en denderende wereld tussen leven en dood. Tussen innerlijke en uiterlijke schoonheid. Ik maak vaak gebruik van restmateriaal, zoals eierdozen, theezakjes en kassabonnen.

Hier vind je nog meer informatie over deze parel.

25. Geert v/d Sluis en Nick Meines (SOZA, W.v.Pruisenw. 55)

SOZA is een plek waar veel verschillende mensen en verhalen elkaar tegenkomen. Wij hebben als bewoners van dit gebouw het initiatief genomen om deze verhalen te verzamelen en in een fototentoonstelling te vatten. Elk verhaal is anders en verrijkt het verhaal van SOZA.

>> Terug naar overzicht

27. Kinan Faraj en Zouher Kabtol (SOZA, W.v.Pruisenweg 55)

Amal (hoop), kunst en creativiteit zitten bij ons in het bloed. We zijn beiden afkomstig uit Syrië en hebben onze nieuwe plek gevonden in SOZA. Den Haag is onze stad geworden. We laten je graag zien wat onze visie is op wonen in onze wijk.

29. Bewoners SOZA – kunst (SOZA, W.v.Pruisenweg 55)

Bezoek de tentoonstelling ‘Amal: dit is mijn stad’. SOZA is een stad in een stad: met bewoners en ondernemers; met mensen van ver en van dichtbij; met spontaniteit en terughoudendheid; met creatievelingen en denkers. Met deze tentoonstelling laten we zien wat zich binnen SOZA allemaal ontwikkelt en hoe we onze plek vinden in Den Haag.

>> Terug naar overzicht

31. Carla Hofkes (v/d Wijckstraat 2)

Ik schilder met acrylverf en gebruik daarbij ook andere materialen zoals houtskool, krijt en potlood. Veel nieuw werk laat ik je zien, waar Erik van Driel om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur met zijn gitaarspel zorgt voor de muzikale omlijsting.

>> Terug naar overzicht

33. Paulina Schulpen (Van Reesstraat 61)

Ik ben 15 jaar en teken al zolang als ik een potlood kan vasthouden. De laatste vier jaar ben ik serieus bezig met tekenen. Hoewel potloden altijd mijn grote liefde zijn geweest en zullen zijn, vind ik het ook leuk om andere materialen te gebruiken.

>> Terug naar overzicht

34. Gerda Klop (Van Reesstraat 61)

Mijn passie is tekenen, schilderen, portretten en abstract, wat voor mij een mooie combinatie is. Ik werk met soft pastels, acrylverf en olieverf. Vandaag staat onze deur open voor iedereen.

>> Terug naar overzicht

37. Silvia Sijses (Van Reesstraat 73)

Ik schilder met olieverf in veel variaties en onderwerpen, alle soorten en maten. Dat is wat ik leuk vind en dus ook probeer. Alles wat me triggert komt misschien op het doek. Wees welkom!

38. Barbara Gelcich (Van Heutszstr. 93)

Ik schilder met olieverf, acryl en pastel. Mijn werk is in beginsel figuratief, ik zet de onderwerpen graag fors en krachtig aan en zoek de warme nuance in de kleuren. 

Ook mijn decoratieve werk (uiltjes, vogelhuisjes en kerststalletjes – in composities van natuurlijke materialen) is heel gewild.

www.barbaragelcich.com

>> Terug naar overzicht

39. Esther Nijhoff (De Sillestraat 205)

Passie vind ik wat heftig klinken, maar ik houd heel erg van tekenen. De liefde hiervoor heb ik van mijn vader meegekregen. Mijn tekeningen beginnen met dierlijke en vrouwelijke vormen waarin ik weer speel met lijnen en andere natuurlijke vormen ter invulling. Zwart op wit is wat ik zelf fijn vind, dus voorlopig houd ik het bij deze vorm. 

In de voortuin, dus niet binnen.

>> Terug naar overzicht

43. Paulien Stam (Merkusstraat 54)

Ik ben 34 jaar en schilder en teken als hobby naast mijn fulltime baan. Voor mijn hobby maak ik veel tijd vrij om mijn ideeën op doek of paneel vast te kunnen leggen. Inspiratiebronnen voor mijn werken zijn de schoonheid van de natuur en mijn dochtertje Isabelle.

www.instagram.com/paulienstam/

>> Terug naar overzicht