Parels van Bezuidenhout: help mee organiseren!

De volgende pareldag zal op een zaterdag in juni 2025 plaatsvinden. Wil je meehelpen dit te organiseren? Mail de werkgroep op parels@bezuidenhout.nl!

Op de website vind je nu nog alle informatie over de vorige pareldag, die van 8 juni 2024. In de loop van 2025 zullen we de website updaten met informatie over de nieuwe Pareldag.

Wat zijn de Parels van Bezuidenhout?

Tijdens de ‘Parels van Bezuidenhout’ delen zo’n 50 Parels van wijkbewoners hun passie, hobby en talent met wijkgenoten en andere belangstellenden. Dit doen zij thuis of op een Parellocatie.

Verbinding, inspiratie en gezelligheid zijn de ingrediënten die ‘Parels van Bezuidenhout’ zo’n mooi evenement maken.

Feestelijke Opening: 10.00 uur 

Onder het genot van een kopje koffie en een stuk Haagse Kakker opent Sjaak Bral de 15e editie van ‘Parels van Bezuidenhout’. Je bent van harte welkom in de Bezuidenhut! Inloop vanaf 9.45 uur. 

Parelroute: 11.00 tot 16.30 uur

Geniet van één van de leukste dagen in Bezuidenhout en stippel snel je route uit. Je kunt de Parels bezoeken tussen 11.00 en 16.30 uur en herkent ze aan de Parelvlag. Kijk hier voor het overzicht van alle Parels van 2024.

Let op: Sommige Parels hanteren speciale tijden i.v.m. een live optreden of een workshop. Een overzicht van deze Parels vind je hier (schema met tijden, parels en locaties).

Kijk hier voor het overzicht van alle parels 2024. Laat je inspireren door de foto’s, check de teksten voor bijzonderheden en bedenk alvast wie je graag wilt bezoeken. Hier kun je de folder inzien. In de folder vind je ook informatie over welke Parels rolstoeltoegankelijk zijn.

Kom kijken en leer de wijk op een andere manier kennen.

De Pareldag is een veelzijdige en inspirerende wandel- en fietsroute door Bezuidenhout waarbij creatieve en getalenteerde bewoners hun hobbies en passies tonen. Bij hen thuis en op openbare locaties. Voor en door Bezuidenhouters!

Wat kun je verwachten? Muziek, kunst, groene vingers, gedichten, toneel, bijzondere verzamelingen en vele andere onderwerpen die leuk zijn om te delen met de buurt.

Kom kijken! Schrijf zaterdag 8 juni ’24 alvast in de agenda.

Bezuidenhout bruist van het talent!

Wist je dat er getalenteerde buren zijn die muziek maken? Buren die schilderen? Buren met groene vingers. Buren die gedichten schrijven. Buren die pentekeningen maken. Er is minimaal een buurtbewoner die kan glasblazen. Er zijn buren met bijzondere auto’s. Etc etc. De talenten, passies, hobbies en professies van Bezuidenhouters zijn nog veel gevarieerder dan wat hier is opgesomd. De Pareldag is voor en door jong en oud, en biedt een enorme diversiteit. Kom kijken!

Heb je vragen over de Parels van Bezuidenhout? Mail ons via parels@bezuidenhout.nl.

Meer over de Parels

Creatieve en gepassioneerde buurtbewoners openen hun deuren. Kom langs: ontdek de hobbies, passies, talenten en verzamelingen van je buren en de veelzijdigheid van onze wijk.

Praktische info over een Pareldag

  • De Pareldag 2024 vindt plaats op zaterdag 8 juni 2023.
  • Van 11.00 tot 16.30 uur kun je de Parels bezoeken. Voor sommige Parels gelden specifieke tijden.
  • Alle Parels herken je aan de Parelvlag bij de locaties of bij de Parels thuis.
  • Samen vormen de Parels een leuke fiets- of wandelroute door Bezuidenhout. Je kunt alle Parels bezoeken of een paar. Je kunt de route uit het programma volgen, of je eigen route maken.
  • Vragen, opmerkingen, of wil je meehelpen met de organisatie? Mail ons op parels@bezuidenhout.nl.

Vorige edities

Wilt u meer weten over de Parels? Bekijk hieronder de filmpjes van voorgaande edities (met o.a. dank aan Stichting Haagse Dingen). Of bekijk hier wie er vorig jaar hebben deelgenomen.

Parelteam

De ‘Parels van Bezuidenhout’ wordt georganiseerd door een werkgroep van vrijwilligers. Wilt u helpen met de organisatie? Heb je vragen of ideeën? Wil je meedoen als Parel? Laat het ons weten via parels@bezuidenhout.nl.

Je vindt ons ook op Facebook, Instagram en Nextdoor: