Parels van Bezuidenhout bestaat 15 jaar!

Op zaterdag 8 juni openen 48 bijzondere ‘Parels van Bezuidenhout’ voor de 15e keer hun deuren voor wijkgenoten en belangstellenden. Tijdens deze prachtige route door de wijk Bezuidenhout delen zij hun passie, hobby of talent. Wandel of fiets langs de Parels en geniet van flamenco, jazz of klassieke muziek, bewonder prachtige kunstwerken of laat je verrassen tijdens de rondleiding bij Stadsmonument schoolgebouw HVS International Primary School!

De ‘Parels van Bezuidenhout’ bestaat 15 jaar. Het evenement is een begrip in Bezuidenhout en wordt georganiseerd door vrijwilligers.

Parel coördinator Vera Jansen: “Verbinding, inspiratie en gezelligheid zijn de ingrediënten die ‘Parels van Bezuidenhout’ zo’n mooi evenement maken. Het is leuk om te delen waar je blij van wordt en zo mensen te ontmoeten. Het enthousiasme van alle buurtbewoners is overweldigend.’

In de column van het AD schreef Hagenees Sjaak Bral in 2023: ‘Succes is immers één keer vaker opstaan dan vallen. Dat hebben de Parels van het Bezuidenhout goed begrepen. Ieder jaar, begin juni, laten eigenzinnige en kunstzinnige bewoners in mijn wijk zien wat zij in huis hebben. Op artistiek gebied. En wij, de andere wijkbewoners, mogen hiervan genieten.’ Bezuidenhout laat zien dat er zoveel moois te beleven valt in de wijk en vooral dat dit evenement door bewoners voor bewoners wordt georganiseerd. Een uniek project waar verbinding centraal staat en vooral in een tijd waarin dit hard nodig is. Wees welkom en kom genieten van al het moois dat de Parels van Bezuidenhout tentoonstelt!

Parelprogramma

Op 8 juni om 10:00 wordt het evenement feestelijk geopend door Sjaak Bral in de Bezuidenhut in Bezuidenhout. De Parels zijn te bezoeken tussen 11:00 en 16:30 uur.

Let op: sommige Parels hanteren speciale tijden i.v.m. een live optreden of een workshop. Plan je route!

Aan de hand van de Parelfolder bepaal je als bezoeker zelf je route. De folder van de Parelroute is verkrijgbaar bij de Bezuidenhut of de Bibliotheek aan de Theresiastraat of te downloaden via hun website.

Parels van Bezuidenhout is gratis toegankelijk.