Ondanks regen spelen Transistors dak van Bezuidenhut

Met capuchons, poncho’s en paraplu’s waren de Bezuidenhoutse muziekliefhebbers zondag op alles voorbereid. The Transistors lieten zich door de weersverwachting niet weerhouden om het dak van de Bezuidenhut te spelen.

Wie kan het zich niet herinneren, die onvergetelijke zomers waarin transistorradio’s de hits van de jaren 60 en 70 over het Spaarwaterveld, het Vlaskamp en de zonneweide van het buitenbad Overbosch schalden? Die tijd bracht de coverband The Transistors terug met al hun vierde optreden in het kader van Muziek in Bezuidenhout.  

 

In verband met de onheilspellende weersvoorspelling deelde de band van Alistair van Heezik het podium voor de Bezuidenhut met het op hun concert afgekomen publiek. De met twee zangeressen versterkte formatie maakte er een feest van herkenning van.voor de fans, van wie sommigen zekerheidshalve zelfs een eigen stoel hadden meegenomen.

Son of a Preacher Man

The Transistors openden met de grote jaren 60-hit van de Australische band die ooit werd opgericht door Hagenaar Hans van den Berg, Friday on My Mind van The Easybeats. Vervolgens passeerden bekende nummers van The Beatles (Drive My Car), The Small Faces (Itchycoo Park), The Monkees (I’m a Believer), The Tremeloes (Even The Bad Times Are Good) en The Spencer Davis Group (I’m a Man) de revu. De nieuwe zangeressen Gaby Kuipers en Els van Delft deden hun eigen duit in het zakje met These Boots are Made for Walking (Nancy Sinatra) en Son of a Preacher Man (Dusty Springfield).

Fortunate Son

Toen de regen toch even spelbreker dreigde te worden, schoof het publiek gewoon wat verder op richting band. Dat niets de feestvreugde kon verstoren, bevestigde frontman Alistair van Heezik door gewoon Sunny Afternoon (The Kinks) in te zetten. De muziekafficionado’s die daarna The Bangles voorbij hoorden komen, waren op het verkeerde been gezet. Het door de meidengroep vertolkte Hazy Shade of Winter is oorspronkelijk van Simon & Garfunkel. Op weg naar de apotheose zorgden The Transistors nog eens voor een eerbetoon voor Haagse glorie met Venus, vereeuwigd door Mariska Veres en Robbie van Leeuwen met  Shocking Blue. Het dankbare gehoor werd uiteindelijk naar huis gestuurd met een toegift van Creedence Clearwater Revival, Fortunate Son. 

Na de zomervakantie heeft Muziek in Bezuidenhout nog twee surprises in petto. Weer of geen weer, op zondag 25 augustus brengt het Soos-trio Franse chansons en easy listening. Twee weken later is het langverwachte debuut van singer-songwriter Roderick Balt in Bezuidenhout.