Nieuwe website met tekeningen van bouw- en kunstwerken, oa uit Bezuidenhout

Door Henk van Andel

Het begon met het buiten in het zonnetje tekenen van de Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam, het voormalig CBS in Voorburg en de Rode Olifant aan het Malieveld. Ik kreeg de smaak te pakken. Helaas kwam de Herfst, het zonnetje maakte plaats voor regen en wind. Kortom, van lekker buiten tekenen kwam het niet meer. De activiteit verplaatste zich van buiten naar binnen. Ik ging nog wel op pad om foto’s te schieten van gebouwen, die ik ‘s avonds thuis tekende.

De verzameling groeide en het idee ontstond om ze te ontsluiten op een website. Het zijn niet alleen mooie gebouwen, maar ze hebben ook allemaal een verhaal. Daarom heb ik bij iedere tekening een kort verhaal over de ontstaansgeschiedenis geschreven.

De tekeningen heb ik eerst gepubliceerd op de website beeldenuitdela.nl. Later heb ik er deze aparte website aan gewijd: pentekeningendenhaag.wordpress.com. Veel plezier.